+

Bučni humus

  • rumena buča 700.0 g
  • oljčno olje 60.0 g
  • česen 3.0 strokov
  • limonin sok 45.0 ml
  • kumina 15.0 g
  • tahini sezamova pasta 30.0 g

Karamelizirana čebula

  • rdeča čebula 3.0 kom
  • oljčno olje 60.0 g
  • balzamični kis 30.0 ml
  • sladkor 30.0 g

Serviranje

  • pita kruh 10.0 kom
  • začimba Za'tar 10.0 g
  • koriander 10.0 g
  • koper 10.0 g
  • feta sir 50.0 g
  1. Bučni humus

    • Pečico segrejte na 200°C.
    • Bučo olupite in narežite na kocke.
    • Kose buče položite v pekač, pokapajte z olivnim oljem in začinite.
    • Pecite v pečici 30 minut, da postane zlato rjava in mehka. Na polovici pečenja dodajte stroke česna. Pustite, da se ohladi.
    • Bučo, česen, limonin sok, kumino in tahini zmešajte z mešalnikom. Dobljeno precedite.
    • Začinite po okusu.
  2. Karamelizirana čebula

    • Čebulo tanko narežite in jo na olivnem olju prepražite do mehkega.
    • Dodajte balzamični kis in sladkor. Pražite nekaj minut.
    • Začinite po okusu.
  3. Serviranje

    • Pita kruh segrejte v pečici in namažite s humusom.
    • Na humus nadrobite feta sir, dodajte svež koriander in koper.
    • Obilno posujte z Za'tarjem.