Crème brûlée z jagodami in meto
Poletna sladica z zanimivo zgodovino: Trinity Cream ali Cambridge Cream je jajčna krema, bila prvič servirana v jedilnicah univerze v Cambridgeu leta 1879. Izhaja iz francoske jedi, znane kot Crème brûlée. Cambridge brûlée se servira z jagodnim prelivom, ki sladico osveži.

Sestavine
Crème brûlée
-
rumenjak 160.0 g
-
sladkor v prahu 160.0 g
-
vanilja v prahu 5.0 g
-
Rama Cremefine Profi za stepanje 1L 750.0 ml
Jagodno metin preliv
-
jagode 500.0 g
-
sladkor v prahu 50.0 g
-
meta 10.0 g
Priprava
-
Crème brûlée
- V posodo damo Ramo Cremefine profi za stepanje, polovico sladkorja, vaniljo v prahu in segrevamo, da zavre.
- Odstavimo z ognja in damo na stran.
- V drugi posodi zmešamo rumenjake in pol sladkorja, da dobim svetlo gosto maso.
- Segrevamo nad vodno kopeljo in počasi dodajamo segreto Ramo Cremefine profi za stepanje. Ves čas mešamo z metlico.
- Segrevamo in mešamo toliko časa, da se krema zgosti. Pazimo, da ne zavre.
- Kremo nalijemo v primerne posodice, ki jih postavimo v vodno kopel. Pečemo 30 minut na 120°C oziroma toliko časa, da se krema strdi.
- Vzamemo iz vodne kopeli in počakamo, da se ohladi.
-
Jagodno metin preliv
- Polovico jagod in sladkor v prahu zmiksamo, da dobimo gladko zmes.
- Precedimo skozi sito, da odstranimo semena jagod.Metine liste drobno nasekljamo in jih vmešamo v jagodni preliv.Preostale jagode narežemo na večje koščke.
-
Serviranje
- Ohlajeno kremo posujemo z rjavim sladkorjem in jo z ročnim plinskim gorilnikom segrejemo, da dobimo skorjico.
- Okrasimo z jagodno metinim prelivom in koščki jagod.