Menu

Sestavine

+

Crème brûlée

  • rumenjak 160.0 g
  • sladkor v prahu 160.0 g
  • vanilja v prahu 5.0 g
  • Rama Cremefine Profi za stepanje 1L 750.0 ml

Jagodno metin preliv

  • jagode 500.0 g
  • sladkor v prahu 50.0 g
  • meta 10.0 g

Poletna sladica z zanimivo zgodovino: Trinity Cream ali Cambridge Cream je jajčna krema, bila prvič servirana v jedilnicah univerze v Cambridgeu leta 1879. Izhaja iz francoske jedi, znane kot Crème brûlée. Cambridge brûlée se servira z jagodnim prelivom, ki sladico osveži.

...

Priprava

  1. Crème brûlée

    • V posodo damo Ramo Cremefine profi za stepanje, polovico sladkorja, vaniljo v prahu in segrevamo, da zavre.
    • Odstavimo z ognja in damo na stran.
    • V drugi posodi zmešamo rumenjake in pol sladkorja, da dobim svetlo gosto maso.
    • Segrevamo nad vodno kopeljo in počasi dodajamo segreto Ramo Cremefine profi za stepanje. Ves čas mešamo z metlico.
    • Segrevamo in mešamo toliko časa, da se krema zgosti. Pazimo, da ne zavre.
    • Kremo nalijemo v primerne posodice, ki jih postavimo v vodno kopel. Pečemo 30 minut na 120°C oziroma toliko časa, da se krema strdi.
    • Vzamemo iz vodne kopeli in počakamo, da se ohladi.
  2. Jagodno metin preliv

    • Polovico jagod in sladkor v prahu zmiksamo, da dobimo gladko zmes.
    • Precedimo skozi sito, da odstranimo semena jagod.Metine liste drobno nasekljamo in jih vmešamo v jagodni preliv.Preostale jagode narežemo na večje koščke.
  3. Serviranje

    • Ohlajeno kremo posujemo z rjavim sladkorjem in jo z ročnim plinskim gorilnikom segrejemo, da dobimo skorjico.
    • Okrasimo z jagodno metinim prelivom in koščki jagod.