Menu

Sestavine

+

Hobotnica

Polenta

Serviranje

  • limonina lupina 25.0 g
  • sušen čili 25.0 g
  • origano 25.0 g

Gremolata je tradicionalna italijanska omaka iz česna, peteršilja in limone, ki ga običajno postrežemo pri ossobucu. Danes ga bomo uporabili pri nežni počasi kuhani hobotnici.

...

Priprava

  1. Hobotnica

    • Hobotnico očistimo, natremo z oljem in mletim česnom ter opečemo z vseh strani.
    • Deglaziramo z belim vinom in pustimo, da vino izhlapi.
    • Dodamo na 4 dele narezan češnjev paradižnik , paradižnikovo polpo , Knorr ribjo osnovo, timijan in sesekljan peteršilj.
    • Kuhamo 30 minut, ohladimo in damo v vakuumsko vrečko.
    • Kuhamo v sous vide-u pri 70°C približno 1 uro.
  2. Polenta

    • Poletno pripravimo Knorr Professional tekočo zelenjavno osnovo in koruzno moko.
    • Vmešamo maslo in sir.
    • Kuhano vlijemo v primeren model.
    • Ohlajeno narežemo na kocke.
  3. Serviranje

    • Postrežemo hobotnico, okrasimo s češnjevimi paradižniki in kockami popečene polente.
    • Pred serviranjem potresemo z začimbo gremolato, sestavljeno iz čilija, origana in limone.