Dušene testenine z gobami, česnom in peteršiljem
Recept za rezance, kakršnih še niste poskusili.

Sestavine
Priprava
-
široki rezanci 1000.0 g
-
šampinjoni 200.0 g
-
sladka smetana 200.0 ml
-
česen 20.0 g
-
peteršilj 5.0 g
-
šalotka 100.0 g
-
rdeče vino 150.0 ml
Serviranje
-
šampinjoni 5.0 kom
-
sir 50.0 g
-
ocvrta čebula 20.0 g
-
drobnjak
Priprava
-
Priprava
- Šalotko drobno sesekljamo in v olju nežno pražimo do zlate barve.
- Dodamo sesekljane gobe. Malo popražimo in prilijemo vino. Kuhamo na zmernem ognju.
- Dodamo sladko smetano in kuhamo, da se zgosti.
- Dodamo Knorr Demi glace omako, kuhamo nekaj sekund in prilijemo ½ l vode.
- Kuhamo približno 10 minut do rahle kremaste teksture.
- V ponvi popečemo sesekljan česen, vmešamo kuhane testenine, dodamo sesekljan peteršilj in prilijemo omako.
- Kuhamo nekaj minut, da se okusi lepo povežejo. Po potrebi solimo in popramo.
-
Serviranje
- Testenine z omako položimo na krožnik, posujemo z naribanim sirom, ocvrto čebulo, sesekljanim drobnjakom in naribanimi šampinjoni.