Gado Gado Buddha skleda
Indonezijska solatna skleda s pisanimi sestavinami in kremastim solatnim prelivom

Sestavine
Solata
-
tofu, svilen 800.0 g
-
sezamovo olje 50.0 ml
-
sol
-
mladi krompir 1300.0 g
-
jajce 10.0 kom
-
rdeče zelje 300.0 g
-
kitajsko zelje 200.0 g
-
paradižnik 450.0 g
-
redkvica 200.0 g
-
kumare 200.0 g
-
koriander 50.0 g
-
fižolovi kalčki 100.0 g
-
rakov čips 100.0 kos
Serviranje
-
sesekljan česen 20.0 g
-
rjavi sladkor 100.0 g
-
arašidovo maslo 250.0 g
-
kajenski poper 3.0 g
-
sok limete
-
tamarind pasta 40.0 g
Priprava
-
Solata
- Kocke tofuja prepražimo na sezamovem olju do zlato rjave barve z vseh strani.
- Začinimo z malo morske soli.
- Vse sestavine v šopek razporedite v sklede.
-
Serviranje
- Vse sestavine v blenderju pretlačimo v kremast preliv.
- Prelijemo po solati