Glazirane goveje mesne kroglice na kremastem krompirju
Jed, zaradi katere se bodo vaši gostje še posebej radi vračali.

Sestavine
Priprava
-
pomarančna lupinica
-
mleto goveje meso 1000.0 g
-
oljčno olje 50.0 g
-
jajce 1.0 kom
-
kruh 150.0 g
-
mleko 3,5 % 200.0 ml
-
Knorr moč okusa - Roast umami - okus po pečenem 400 ml (2)
-
ohrovt 100.0 g
Priprava
-
Priprava
- Knorr Professional reducirano govejo osnovostopimo v vroči vodi, dodamo pomarančno lupinico in damo na stran.
- Kruh narežemo na kocke, namočimo v mleko in pustimo, da se zmehča. Odcedimo.
- V mleto meso dodamo gorčico, jajce, odcejen kruh in malo bujona, pomešanega z oljem.
- Dobro premešamo, da se vse sestavine povežejo in oblikujemo mesne kroglice (približno 80 g).
- Kroglice popečemo na vročem olju in nato v pečici. Občasno jih premažemo s pripravljeno govejo osnovo s pomarančno lupinico.
- Pfanni Pire – Granulatpripravimo po navodilih na embalaži.
- Pripravljenemu krompirju dodamoKnorr moč okusa Umamiin dobro premešamo.
- Ohrovt hrustljavo opečemo na olju.
-
Serviranje
- Na kroglico iz pire krompirja postavimo mesno kroglico in okrasimo z ocvrtim ohrovtom.