Hobotnica s citrusi v aioli omaki
Citrusi hobotnici dajo posebno svežo noto, aioli omaka pa doda še tisto piko na i, ki to jed naredi posebno.

Sestavine
Hobotnica
-
hobotnica 3000.0 g
-
coca cola 250.0 ml
-
pomaranča 2.0 kom
-
limona 2.0 kom
-
grenivka 1.0 kom
-
oljčno olje
Aioli
-
česen 8.0 strokov
-
mleta paprika 10.0 g
Solata
-
solata ledenka 200.0 g
-
vinaigrette preliv 150.0 ml
-
radič 300.0 g
-
olje tartufov
Priprava
-
Hobotnica
- V kozici zavrite z vodo, Coca-Colo, sol, grenivko, pomarančo in limono in hobotnico.
- Ko je hobotnica kuhana, meso pa še vedno elastično, nehajte kuhati in pustite, da se ohladi.
- Tik pred serviranjem ločite lovke in pecite 2-3 minute na vsaki strani.
- Nato položite v globoko posodo in začinite sKnorr Primerbo pestom.
-
Aioli
- Česen zavijte v alu folijo in pecite v pečici 20 minut pri 180 °C.
- Pečen česen pretlačite, dodajteHellmann's majonezo, mleto papriko inKnorr Professional tekočo zelenjavno osnovo.
- Po okusu dodajte limonin sok.
-
Solata
- Solato očistite, operite in liste natrgajte.
- Dodajte narezane redkvice in češnjeve paradižnike ter začinite z Vinaigrette prelivom in nekaj kapljicami olja iz tartufov.