Menu

Sestavine

+

Jabolčna panna cotta

Breskov žele

  • breskov sok 210.0 ml
  • želatina v lističih 3.0 kom

Jagodičasti preliv

Serviranje

  • dehidrirano jagodičevje 200.0 g

Dehidrirano jagodičevje je idealno za uporabo skozi vse leto.

...

Priprava

  1. Jabolčna panna cotta

    • Mleko in sok zavremo.
    • Dodamo Carte d'Or panna cotto in odstranimo z ognja.
    • Dodamo sladko smetano in malo naribanega oreščka Tonka.
    • Še enkrat segrejemo do vretja, nalijemo v kozarce in damo v hladilnik za 4 ure, da se strdi.
  2. Breskov žele

    • Želatino namočimo in raztopimo v toplem breskovem soku.
    • Dobljeno količino mlačno v tankem sloju nalijemo na strnjeno panna cotto.
    • Postavimo v hladilnik, da se strdi (vsaj 30 minut).
  3. Jagodičasti preliv

    • Zmešamo ekstrudirana žita in Carte d'Or preliv gozdni sadeži.
    • Prelijemo čez breskov žele in postavimo v hladilnik za 10 minut.
  4. Serviranje

    • Posujemo z dehidriranimi robidami, ki smo jih pri 30-40°C v dehidratorju sušili 6 ur.