Jabolčna panna cotta z breskovim želejem in robidami
Dehidrirano jagodičevje je idealno za uporabo skozi vse leto.

Sestavine
Jabolčna panna cotta
-
mleko 3,5 % 200.0 ml
-
jabolčni sok 200.0 ml
-
tonka orešček 1.0 kom
-
sladka smetana 400.0 ml
Breskov žele
-
breskov sok 210.0 ml
-
želatina v lističih 3.0 kom
Jagodičasti preliv
-
ekstrudirana žita 20.0 g
Serviranje
-
dehidrirano jagodičevje 200.0 g
Priprava
-
Jabolčna panna cotta
- Mleko in sok zavremo.
- Dodamo Carte d'Or panna cotto in odstranimo z ognja.
- Dodamo sladko smetano in malo naribanega oreščka Tonka.
- Še enkrat segrejemo do vretja, nalijemo v kozarce in damo v hladilnik za 4 ure, da se strdi.
-
Breskov žele
- Želatino namočimo in raztopimo v toplem breskovem soku.
- Dobljeno količino mlačno v tankem sloju nalijemo na strnjeno panna cotto.
- Postavimo v hladilnik, da se strdi (vsaj 30 minut).
-
Jagodičasti preliv
- Zmešamo ekstrudirana žita in Carte d'Or preliv gozdni sadeži.
- Prelijemo čez breskov žele in postavimo v hladilnik za 10 minut.
-
Serviranje
- Posujemo z dehidriranimi robidami, ki smo jih pri 30-40°C v dehidratorju sušili 6 ur.