Menu

Sestavine

+

Piškot

Jabolčno polnilo

  • jabolka 1250.0 g
  • rjavi sladkor 300.0 g

Smetanova pena

  • črni čaj
  • vaniljev strok 20.0 g
  • Rama Cremefine Profi za stepanje 1L 500.0 ml

Zelo okusna sladica, ki jo lahko pripravite s katerimkoli sezonskim sadjem

...

Priprava

  1. Piškot

    • Sestavine zmešamo in pustimo počivati 10 min.
    • Maso na tanko namažemo na peki papir v obliki krogov.
    • Pečemo pri 1800C 3 do 4 minute.
  2. Jabolčno polnilo

    • Jabolka narežemo na kocke.
    • Dodamo rjavi sladkor, premešamo in pustimo stati nekaj minut.
    • Razporedimo po peki papirju in karameliziramo 10 min pri 2000C.
  3. Smetanova pena

    • Skuhamo čaj in reduciramo.
    • Ohlajenemu reduciranemu čaju dodamo Rama Cremefine Profi 31%, vanilijev strok in stepemo v rahlo peno.
  4. Sestavljanje sladice

    • Na krožnik postavimo piškot.
    • Na piškot nadevamo karamelizirana jabolka in pokrijemo z drugim piškotom.
    • Postopek ponovimo 2 do 3 krat.
    • Iz smetanove pene oblikujemo žličnik in ga postavimo ob jabolčno sestavljenko.
    • Po želji okrasimo s semeni ali jagodičevjem.