Jagodni mille-feuille
Klasična francoska sladica, ki jo lahko pripravimo na različne načine. Uporabimo lahko različne nadeve in prelive, recimo slastne poletne jagode.

Sestavine
Testo
-
listnato testo 500.0 g
Krema in dekoracija
-
jagode 500.0 g
-
mleko 1,5 % 200.0 g
-
Rama Cremefine Profi za stepanje 1L 400.0 ml
Priprava
-
Testo
- Listnato testo razvaljamo, izrežemo želene oblike in položimo na pekač.
- Testo pokrijemo s peki papirjem in nanj položimo še en pekač, da se testo med peko ne napihne.
- Pečemo 15 minut pri temperaturi 175°C in ohladimo
-
Krema in dekoracija
- Carte D'Or Tiramisu zmešamo z Rama Cremefine profi za stepanje in mlekom.
- Zmes dobro zmiksamo z električnim mešalcem.
- Na ohlajeno testo nabrizgamo kremo in pokrijemo s testom. Nato ponovimo postopek, da dobimo 3 plasti kreme. Zaključimo s testom.
- Iz dela jagod skuhamo jagodni preliv.
- Sladico dekoriramo z jagodnim prelivom in narezanimi jagodami.