Menu

Sestavine

+

Korenje

  • korenje 17.0 kg
  • maslo 340.0 g
  • soda bikarbona 5.0 g

Gremolata

  • zelenje korenja 50.0 g
  • peteršilj 50.0 g
  • olje za cvrtje
  • limonina lupina 2.0 kom
  • aromatizirana sol
  • poper

Za'tar majoneza

  • začimba Za'tar 10.0 g
  • limonin sok 10.0 ml
  • Hellmann’s veganska majonezna omaka 3 l 200.0 g

Kandirana sončnična semena in orehi

  • orehi 100.0 g
  • sončnična semena 100.0 g
  • rjavi sladkor 100.0 g
  • aromatizirana sol

...

Priprava

  1. Korenje

    • Konce korenja odrežite tako, da je ostane 1 cm zelenja. Listje hranite za gremolato. Korenje olupite.
    • Korenje zmešajte z maslom in sodo bikarbono ter pražite v ponvi 15 minut. Nekateri karamelizirani korenčki bodo temnejše barve, nekateri pa bodo ostali oranžni.
  2. Gremolata

    • Liste korenja in peteršilja ocvrite v olju, da postanejo prosojni in rahlo hrustljavi, približno 15-25 sekund. Odcedite na papirnati brisači in začinite z aromatizirano soljo.
    • Ocvrte liste nežno zmešajte z limonino lupinico in odstavite.
  3. Za'tar majoneza

    • Vse sestavine dobro premešajte in shranite v hladilniku.
  4. Kandirana sončnična semena in orehi

    • Sončnična semena segrejte v majhni ponvi približno 3 minute na srednje močnem ognju. Dodajte polovico rjaviega sladkora.
    • Mešajte, da se sladkor stopi in prekrije semena.
    • Dobljeno dajte na peki papir, potresite s soljo in pustite, da se ohladi.
    • Enak postopek ponovite z orehi.    
  5. Serviranje

    • Vroče korenje položite na krožnik in prelijte z za'atar majonezo.
    • Okrasite s kandiranimi sončničnimi semeni ter listi korenja in peteršilja.