Kitajsko zelje z lečo
Malo drugačna solata primerna za lahko večerjo ali predjed.

Sestavine
Solata
-
oljčno olje
-
mlada čebula 15.0 kom
-
česen 5.0 strokov
-
sušen čili
-
ingver
-
kitajsko zelje 2.0 kg
-
korenje 100.0 g
-
voda 500.0 ml
-
fižolovi kalčki 375.0 g
-
rdeča leča 750.0 g
Priprava
-
Solata
- V večji ponvi na malo olja prepražimo čebulo, česen, rdečo pekočo papriko in ingver.
- Dodamo narezano kitajsko zelje, na tanko narezano korenje, zalijemo z raztopljeno Knorr professional zelenjavno osnovo.
- Zavremo, nato zmanjšamo ogenj in kuhamo 8-10 minut.
- V kuhano dodamo fižolove kalčke.
-
Serviranje
- Kuhano rdečo lečo razporedimo na krožnike, dodamo sestavine iz juhe in zalijemo z malo juhe.