Korenčkova torta
Korenje ni značilna sestavina sladic. Če ga uporabite v pravih razmerjih, lahko pripravite okusno torto.

Sestavine
Torta
-
mleko 3,5 % 500.0 ml
-
jajce (60 g/kom) 300.0 g
-
korenje 300.0 g
-
sladkor v prahu 200.0 g
-
mleti orehi 140.0 g
-
pecilni prašek 12.0 g
-
limona (75 g/kos) 75.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9L 5.0 g
Serviranje
Priprava
-
Torta
- Beljake stepemo s polovico sladkorja v trd sneg.
- Rumenjake, naribano limonino lupino, mleko, orehe, naribano korenje, preostali sladkor, pecilni prašek in Pfanni Pire kosmiče dobro zmešamo in narahlo vmešamo sneg.
- Pekač namažemo z Ramo Culinesse Profi.
- Pripravljeno maso vlijemo v pekač.
- Pečemo 50 min pri 1700C
-
Serviranje
- Torto narežemo na kose.
- Dekoriramo s Carte d'Or Topingom gozdni sadeži.
- Po želji dodamo stepeno smetano.