Krompirjeva solata z artičokami in arašidovim maslom

Sestavine
Krompirjeva solata
-
krompir 1000.0 g
-
stročji fižol 750.0 g
-
artičoke 10.0 kom
-
muškatni orešček 5.0 g
-
limona 1.0 kom
Arašidovo maslo
-
listi peteršilja 100.0 g
-
arašidi 250.0 g
-
tahini sezamova pasta 45.0 g
-
česen 3.0 strokov
-
kajenski poper 5.0 g
-
limona 1.0 kom
Serviranje
-
pomaranča 3.0 kom
-
sol
Priprava
-
Krompirjeva solata
- Krompir skuhajte v lupini, odcedite in pustite, da se ohladi.
- Fižol skuhajte, odcedite in sperite s hladno vodo.
- Artičoke olupite, prerežite na pol in dajte v ponev z vodo in limoninim sokom. Posolite in zavrite. Artičoke kuhajte 10-15 minut, dokler se ne zmehčajo. Odcedite in narežite na četrtine.
- Segrejte olivno olje in prepražite artičoke, da postanejo hrustljave. Začinite s soljo in muškatnim oreščkom.
-
Arašidovo maslo
- Peteršilj in arašide drobno sesekljajte in shranite za serviranje.
- Tahini, česen, kajenski poper in limonin sok zmešajte v mešalniku, da dobite grobo pasto. Začinite po okusu.
-
Serviranje
- Pomaranče olupite in narežite na kocke.
- Krompir prepolovite in zmešajte s fižolom in majonezo. Začinite po okusu.
- Dodajte artičoke in posujete z arašidovim maslom.
- Začinite s kosmiči soli.