Menu

Sestavine

+

Krompirjeva solata

  • krompir 1000.0 g
  • stročji fižol 750.0 g
  • artičoke 10.0 kom
  • muškatni orešček 5.0 g
  • limona 1.0 kom
  • Hellmann’s veganska majonezna omaka 3 l 45.0 g

Arašidovo maslo

  • listi peteršilja 100.0 g
  • arašidi 250.0 g
  • tahini sezamova pasta 45.0 g
  • česen 3.0 strokov
  • kajenski poper 5.0 g
  • limona 1.0 kom

Serviranje

  • pomaranča 3.0 kom
  • sol

...

Priprava

  1. Krompirjeva solata

    • Krompir skuhajte v lupini, odcedite in pustite, da se ohladi.
    • Fižol skuhajte, odcedite in sperite s hladno vodo.
    • Artičoke olupite, prerežite na pol in dajte v ponev z vodo in limoninim sokom. Posolite in zavrite. Artičoke kuhajte 10-15 minut, dokler se ne zmehčajo. Odcedite in narežite na četrtine.
    • Segrejte olivno olje in prepražite artičoke, da postanejo hrustljave. Začinite s soljo in muškatnim oreščkom.
  2. Arašidovo maslo

    • Peteršilj in arašide drobno sesekljajte in shranite za serviranje.
    • Tahini, česen, kajenski poper in limonin sok zmešajte v mešalniku, da dobite grobo pasto. Začinite po okusu.
  3. Serviranje

    • Pomaranče olupite in narežite na kocke.
    • Krompir prepolovite in zmešajte s fižolom in majonezo. Začinite po okusu.
    • Dodajte artičoke in posujete z arašidovim maslom.
    • Začinite s kosmiči soli.