Kvinoja s trakovi govedine v rdečem vinu, šampinjoni in hrustljavimi lešniki
Ta nežna kvinota v ustih povzroči pravo eksplozijo okusov.

Sestavine
Kvinoja
-
kvinoja 500.0 g
-
oljčno olje
Meso
-
goveji zrezek 700.0 g
-
rdeče vino, sladko 200.0 ml
-
korenje 50.0 g
-
zelena 50.0 g
-
timijan 20.0 g
-
čebula 20.0 g
-
mleta paprika
-
oljčno olje
Gobe
-
šampinjoni 400.0 g
-
oljčno olje
-
peteršilj 30.0 g
-
sol
-
poper
Serviranje
-
lešniki 100.0 g
Priprava
-
Kvinoja
- Kvinojo dobro sperite in skuhajte v zelenjavni osnovi.
- Kuhano prelijte z malo oljčnega olja.
-
Meso
- Goveje meso narežite na trakove in posujte z maloMaizena koruznega škroba.
- V ponev vlijte oljčno olje, na njem popecite timijan, čebulo ter na kocke narezano korenje in zeleno.
- Dodajte meso in pražite nekaj minut.
- Dodajte rdeče vino inKnorr Demi glace omakoter po potrebi začinite s poprom.
-
Gobe
- Šampinjone narežite na rezine.
- Prepražite na olju, solite in poprajte.
- Dodajte sesekljan peteršilj in pripravljenoKnorr Demi glace omako.
-
Serviranje
- V kvinojo vmešajte trakove govedine in postrezite na krožniku, okrašenem z gobami in sesekljanimi lešniki.