+

Kvinoja

Carpaccio

  • stebela zelena 150 g
  • orehi 150 g
  • mix mlade solate 200 g
  • sol 2 g
  • marinirano goveje meso 200 g
  • hruška (100 g/kos) 500 g
  • sardelni fileti 10 g
  • oljčno olje 10 g
  1. Kvinoja

    • Kvinojo dobro speremo pod tekočo vodo.
    • Korenje in čebulo narežemo na kocke in sotiramo na oljčnem olju.
    • Dodamo oprano kvinojo in premešamo.
    • Dolijemo vodo, vmešamo Knorr Essentials govejo juho in kuhamo kot rižoto.
    • Odstranimo z ognja in ohladimo.
  2. Carpaccio

    • Stebelno zeleno narežemo na tanke trakove.
    • Mešanico svežih solat rahlo začinimo s soljo in oljčnim oljem.
    • Na krožnik naložimo kuhano kvinojo z zelenjavo.
    • Marinirano goveje meso narežemo na tanke rezine (carpaccio).
    • Kvinojo damo na krožnik, obložimo z začinjeno mešanico svežih solat, rezinami govejega carpaccia.
    • Na koncu dodamo še sardelne fileje in na tanko narezane hruške.
    • Potresemo z narezano stebelno zeleno in orehi ter serviramo.