Kvinojina solata s hruškami, zeleno, orehi in govejim carpacciom
Kvinoja prihaja iz Južne Amerike. Vsebuje veliko beljakovin in nima glutena. Zato je primerna za brezglutensko prehrano, tudi za ljudi s celiakijo. Je bogata z vlakninami in minerali in se dobro meša z različnimi sestavinami.

Sestavine
Kvinoja
-
kvinoja 500.0 g
-
voda 1500.0 g
-
korenje 250.0 g
-
čebula 100.0 g
-
oljčno olje 30.0 g
Carpaccio
-
stebela zelena 150.0 g
-
orehi 150.0 g
-
mix mlade solate 200.0 g
-
sol 2.0 g
-
marinirano goveje meso 200.0 g
-
hruška (100 g/kos) 500.0 g
-
sardelni fileti 10.0 g
-
oljčno olje 10.0 g
Priprava
-
Kvinoja
- Kvinojo dobro speremo pod tekočo vodo.
- Korenje in čebulo narežemo na kocke in sotiramo na oljčnem olju.
- Dodamo oprano kvinojo in premešamo.
- Dolijemo vodo, vmešamo Knorr Essentials govejo juho in kuhamo kot rižoto.
- Odstranimo z ognja in ohladimo.
-
Carpaccio
- Stebelno zeleno narežemo na tanke trakove.
- Mešanico svežih solat rahlo začinimo s soljo in oljčnim oljem.
- Na krožnik naložimo kuhano kvinojo z zelenjavo.
- Marinirano goveje meso narežemo na tanke rezine (carpaccio).
- Kvinojo damo na krožnik, obložimo z začinjeno mešanico svežih solat, rezinami govejega carpaccia.
- Na koncu dodamo še sardelne fileje in na tanko narezane hruške.
- Potresemo z narezano stebelno zeleno in orehi ter serviramo.