+

Testenine

Priloga

  • drobtine 80.0 g
  • sardoni 20.0 g
  • koromač 10.0 g
  • sol
  • poper
  • bazilika
  1. Testenine

    • Kozice mariniramo v tekoči zelenjavni osnovi, ki ji dodamo limetino lupino, omako iz sardonov in koščke drobno sesekljanega česna.
    • Pustimo 30 minut, nato marinado odcedimo in jo shranimo.
    • V ponvi prepražimo česen, dodamo kozice, koromač in marinado. 
    • Lingvine skuhamo, jih dodamo v ponev s kozicami in premešamo
  2. Priloga

    • V omaki iz sardonov na kratko prepražimo drobtine in dodamo koromač, sol in poper.
    • Drobno sesekljane paradižnike začinimo s soljo, poprom in baziliko.
  3. Serviranje

    • Na sredino krožnika ali sklede položimo testenine s kozicami.
    • Okoli testenin potresemo dišeče drobtine in nato testenine potresemo s paradižnikom.