Linguini z omako iz sardonov, kozic in koromača

Sestavine
Testenine
-
kozice 480.0 g
-
limetina lupinica 10.0 g
-
linguini 380.0 g
-
česen 20.0 g
-
koromač 20.0 g
-
sardoni 40.0 g
Priloga
-
drobtine 80.0 g
-
sardoni 20.0 g
-
koromač 10.0 g
-
sol
-
poper
-
bazilika
Priprava
-
Testenine
- Kozice mariniramo v tekoči zelenjavni osnovi, ki ji dodamo limetino lupino, omako iz sardonov in koščke drobno sesekljanega česna.
- Pustimo 30 minut, nato marinado odcedimo in jo shranimo.
- V ponvi prepražimo česen, dodamo kozice, koromač in marinado.
- Lingvine skuhamo, jih dodamo v ponev s kozicami in premešamo
- Kozice mariniramo v tekoči zelenjavni osnovi, ki ji dodamo limetino lupino, omako iz sardonov in koščke drobno sesekljanega česna.
-
Priloga
- V omaki iz sardonov na kratko prepražimo drobtine in dodamo koromač, sol in poper.
- Drobno sesekljane paradižnike začinimo s soljo, poprom in baziliko.
- V omaki iz sardonov na kratko prepražimo drobtine in dodamo koromač, sol in poper.
-
Serviranje
- Na sredino krožnika ali sklede položimo testenine s kozicami.
- Okoli testenin potresemo dišeče drobtine in nato testenine potresemo s paradižnikom.
- Na sredino krožnika ali sklede položimo testenine s kozicami.