Lososov tartar s česnom in kaviarjem
Na prvi pogled zahtevna jed se izkaže za zelo enostavno. Pa vendar bo navdušila še tako zahtevnega gurmana.

Sestavine
Lososov tartar
-
file lososa 1200.0 g
-
limeta 100.0 g
Serviranje
-
francoska štruca 1000.0 g
-
oljčno olje 60.0 g
-
kodrolistna solata 60.0 g
-
lososov kaviar 100.0 g
-
drobnjak 10.0 g
Priprava
-
Lososov tartar
- Lososov file nasekljamo, solimo in popramo.
- Pokapamo z limetinim sokom in dodamo malo naribane lupinice limete, solimo in popramo.
- Pustimo počivati vsaj pol ure.
- Zmešamo Hellmann's gorčično omako in Hellmann's česnovo omako.
-
Serviranje
- Francosko štruco narežemo in popečemo s par kapljic oljčnega olja.
- Na kruh namažemo pripravljeno omako, dodamo list solate, lososov tartar in lososov kaviar.
- Okrasimo z nasekljanim drobnjakom.