Lososova lazanja

Sestavine
Losos
-
file lososa 500.0 g
-
limona 120.0 g
-
limeta 60.0 g
-
oljčno olje 25.0 g
Šparglji
-
zeleni šparglji 200.0 g
Špinača
-
mlada špinača 125.0 g
-
oljčno olje 25.0 g
-
česen 10.0 g
Omaka
-
maslo 150.0 g
-
česen 10.0 g
-
mlada čebula 100.0 g
-
poper 3.0 g
-
sol 15.0 g
-
pšenična moka 150.0 g
-
sladka smetana 800.0 ml
-
jajce (60 g/kom) 4.0 kom
Lazanja
-
testenine za lazanjo 800.0 g
-
mozzarella 500.0 g
-
nariban parmezan 100.0 g
Serviranje
-
drobnjak 10.0 g
-
oljčno olje 50.0 g
Priprava
-
Losos
- Fileju lososa odstranite koščice in kožo.
- V vrelo vodo vmešajteKnorr Essential zelenjavno bistro juho. Dodajte limonino lupino, limeto, olivno olje, sol in poper. File lososa kuhajte v juhi 2 minuti, nato ga na cedilu osušite.
-
Šparglji
- V isti juhi blanširajte koščke špargljev, ki jih nato ohladite v ledeno mrzli vodi in odcedite.
-
Špinača
- Na vroči ponvi segrejte olje in koščke česna, dodajte mlado špinačo, premešajte in odstranite z ognja.
-
Omaka
- Na ponvi stopite maslo, dodajte na rezine narezan česen in mlado čebulo ter pražite 1 minuto. Dodajte sesekljane šparglje in nadaljujte s kuhanjem še 1 minuto. Začinite s soljo in poprom. Po želji odstranite koščke česna.
- Med neprestanim mešanjem dodajte moko. Prelijte z vročo juho in mešajte do homogene zmesi.
- V smetano za kuhanje vmešajte rumenjake in počasi prilijte v omako.
-
Lazanja
- Testenine za lazanjo pokuhajte 1 minuto v juhi, da se zmehčajo. Pustite, da se odtečejo, vendar naj se ne prekrivajo.
- V skledo, premazano z maslom, položite plast testenin za lazanjo, nato losos, špinačo, naribano mocarelo in prelijte z omako.
- Pokrito pecite 40 minut pri 185 °C, nato pa 10-15 minut odkrito gratinirajte.
-
Serviranje
- Jed servirajte okrašeno z nasekljanim drobnjakom. Po želji lahko nežno pokapate z vinaigrette omako, v katero vmešate oljčno olje in limonin sok.