Menu
+

Losos

Šparglji

  • zeleni šparglji 200.0 g

Špinača

  • mlada špinača 125.0 g
  • oljčno olje 25.0 g
  • česen 10.0 g

Omaka

  • maslo 150.0 g
  • česen 10.0 g
  • mlada čebula 100.0 g
  • poper 3.0 g
  • sol 15.0 g
  • pšenična moka 150.0 g
  • sladka smetana 800.0 ml
  • jajce (60 g/kom) 4.0 kom

Lazanja

  • testenine za lazanjo 800.0 g
  • mozzarella 500.0 g
  • nariban parmezan 100.0 g

Serviranje

  • drobnjak 10.0 g
  • oljčno olje 50.0 g
  1. Losos

    • Fileju lososa odstranite koščice in kožo.
    • V vrelo vodo vmešajte Knorr Essential zelenjavno bistro juho. Dodajte limonino lupino, limeto, olivno olje, sol in poper. File lososa kuhajte v juhi 2 minuti, nato ga na cedilu osušite.
  2. Šparglji

    • V isti juhi blanširajte koščke špargljev, ki jih nato ohladite v ledeno mrzli vodi in odcedite.  
  3. Špinača

    • Na vroči ponvi segrejte olje in koščke česna, dodajte mlado špinačo, premešajte in odstranite z ognja.                                                
  4. Omaka

    • Na ponvi stopite maslo, dodajte na rezine narezan česen in mlado čebulo ter pražite 1 minuto. Dodajte sesekljane šparglje in nadaljujte s kuhanjem še 1 minuto. Začinite s soljo in poprom. Po želji odstranite koščke česna.
    • Med neprestanim mešanjem dodajte moko. Prelijte z vročo juho in mešajte do homogene zmesi.
    • V smetano za kuhanje vmešajte rumenjake in počasi prilijte v omako.
  5. Lazanja

    • Testenine za lazanjo pokuhajte 1 minuto v juhi, da se zmehčajo. Pustite, da se odtečejo, vendar naj se ne prekrivajo.
    • V skledo, premazano z maslom, položite plast testenin za lazanjo, nato losos, špinačo, naribano mocarelo in prelijte z omako. 
    • Pokrito pecite 40 minut pri 185 °C, nato pa 10-15 minut odkrito gratinirajte.
  6. Serviranje

    • Jed servirajte okrašeno z nasekljanim drobnjakom. Po želji lahko nežno pokapate z vinaigrette omako, v katero vmešate oljčno olje in limonin sok.