Menu

Sestavine

+

Solata

  • krhkolistna solata 800.0 g
  • kumare 200.0 g
  • korenje 200.0 g
  • češnjev paradižnik 200.0 g
  • olupljeni mandlji 50.0 g
  • limonin sok 5.0 ml
  • oljčno olje 3.0 g
  • vinski kis 5.0 ml
  • sol 5.0 g
  • pomaranča 30.0 krhljev

Serviranje


Vakuumsko mariniranje zelenjave s kislimi polivkami pomaga ohraniti njihovo barvo in okus.

...

Priprava

  1. Solata

    • Solato operemo in narežemo.
    • S pomočjo lupilca za krompir narežemo kumare in korenje.
    • Kumare položimo v vrečko za vakumiranje, dodamo solatni preliv in vakumiramo.Enako storimo s korenjem.
    • Mariniramo vsaj 2 uri.
    • Pomarančo olupimo in narežemo na krhlje.
    • Češnjev paradižnik operemo in narežemo na 4 dele.
  2. Serviranje

    • Vse sestavine damo v skledo, začinimo s soljo in nekaj kapljicami Knorr moč okusa - citrus.