Mešana solata s kumaricami, mariniranim korenčkom, pomarančami in praženimi mandlji
Vakuumsko mariniranje zelenjave s kislimi polivkami pomaga ohraniti njihovo barvo in okus.

Sestavine
Solata
-
krhkolistna solata 800.0 g
-
kumare 200.0 g
-
korenje 200.0 g
-
češnjev paradižnik 200.0 g
-
olupljeni mandlji 50.0 g
-
limonin sok 5.0 ml
-
oljčno olje 3.0 g
-
vinski kis 5.0 ml
-
sol 5.0 g
-
pomaranča 30.0 krhljev
Serviranje
Priprava
-
Solata
- Solato operemo in narežemo.
- S pomočjo lupilca za krompir narežemo kumare in korenje.
- Kumare položimo v vrečko za vakumiranje, dodamo solatni preliv in vakumiramo.Enako storimo s korenjem.
- Mariniramo vsaj 2 uri.
- Pomarančo olupimo in narežemo na krhlje.
- Češnjev paradižnik operemo in narežemo na 4 dele.
-
Serviranje
- Vse sestavine damo v skledo, začinimo s soljo in nekaj kapljicami Knorr moč okusa - citrus.