Paella
Paella je morda najbolj znana španska jed, biser španske kuhinje.

Sestavine
Paella
-
riž 600.0 g
-
oljčno olje 100.0 g
-
kozice 150.0 g
-
majhne školjke 20.0 kom
-
lignji 200.0 g
-
chorizo 100.0 g
-
čebula 100.0 g
-
česen 40.0 g
-
mleta paprika 20.0 g
-
kajenski poper 10.0 g
-
zelena paprika 50.0 g
-
rdeča paprika 50.0 g
-
voda 1800.0 ml
-
grah 80.0 g
-
peteršilj 10.0 g
Priprava
-
Paella
- V vodo damo žafran in ribjo osnovo.
- Premešamo, ponev postavimo na štedilnik in zavremo.
- Prepražimo čebulo, riž, česen, dodajamo juho ter dušimo toliko časa, da riž vpije juho.
- Riž začinimo z začimbami.
- V ločeni ponvi na olivnem olju prepražimo kozice, lignje, školjke in chorizo.
- Pražene izdelke odstranimo iz ponve.
- V isti ponvi na preostanku olivnega olja prepražimo čebulo, papriko, riž, grah in dodamo morske sadeže.
- Dodamo jih k rižu, ki ga kuhamo na majhnem ognju.
- Postrežemo s peteršiljem.