+

Paella

  • riž 600.0 g
  • oljčno olje 100.0 g
  • kozice 150.0 g
  • majhne školjke 20.0 kom
  • lignji 200.0 g
  • chorizo 100.0 g
  • čebula 100.0 g
  • česen 40.0 g
  • mleta paprika 20.0 g
  • kajenski poper 10.0 g
  • zelena paprika 50.0 g
  • rdeča paprika 50.0 g
  • voda 1800.0 ml
  • grah 80.0 g
  • peteršilj 10.0 g
  1. Paella

    • V vodo damo žafran in ribjo osnovo. 
    • Premešamo, ponev postavimo na štedilnik in zavremo. 
    • Prepražimo čebulo, riž, česen, dodajamo juho ter dušimo toliko časa, da riž vpije juho. 
    • Riž začinimo z začimbami.
    • V ločeni ponvi na olivnem olju prepražimo kozice, lignje, školjke in chorizo. 
    • Pražene izdelke odstranimo iz ponve.
    • V isti ponvi na preostanku olivnega olja prepražimo čebulo, papriko, riž, grah in dodamo morske sadeže. 
    • Dodamo jih k rižu, ki ga kuhamo na majhnem ognju. 
    • Postrežemo s peteršiljem.