Pečen krompir s tuninim nadevom
Enostavna predjed, ki jo ponudimo s kozarcem ohlajenega vina.

Sestavine
Priprava krompirja
-
krompir 2500 g
Tunin nadev
-
rdeča čebula 300 g
-
balzamični kis 50 ml
-
tuna iz pločevinke 1250 g
-
jajce (60 g/kom) 600 g
Serviranje
-
kalčki 100 g
-
oljčno olje 50 g
Priprava
-
Priprava krompirja
- Velik krompir očistimo z grobo krtačo, vendar ne odstranimo lupine.
- Krompir križno zarežemo, solimo, popramo in spečemo v pečici.
-
Tunin nadev
- Čebulo nasekljamo in začinimo in pokapamo z balzamičnim kisom.
- Tuni dodamo narezana kuhana jajca in primešamo Hellmann's gorčično omako in Hellmann's majonezno omako.
-
Serviranje
- Krompir napolnimo s tuninim nadevom.
- Okrasimo z malo rdeče čebule in kalčki.
- Pokapamo z oljčnim oljem.