Pečena telečja rebra z BBQ omako za žar in zelenjavo z ingverjem
Telečja rebra z žar omako in slastnimi prilogami so idealna za poletno nedeljsko kosilo. Lahko jih spečete tudi na žaru.

Sestavine
Marinada
-
telečja rebra 1500.0 g
-
oljčno olje 30.0 g
-
belo vino 50.0 ml
Rebra
Priloga
-
Knorr Primerba provansalska zelišča 340 g 15.0 g
-
oljčno olje 30.0 g
-
bučka 200.0 g
-
šampinjoni 200.0 g
-
čebula 150.0 g
-
rdeča paprika 150.0 g
-
zelena paprika 150.0 g
-
ingver 15.0 g
-
peteršilj 10.0 g
-
krompir 2000.0 g
Priprava
-
Marinada
- Rebra namažemo z mešanico olja, Knorr profesionalno reducirano govejo osnovo in pokapamo z belim vinom. Mariniramo 3 ure.
- Marinirana rebra damo v vodo segreto na 65C dodamo še 20 g Knorr profesionalne goveje osnove in kuhamo 4 ure
-
Rebra
- Kuhana rebra namažemos Hellmann's BBQ omako za žarin jih 10 minut pečemo v pečici pri 210 C , da dobijo hrustljavo skorjo.
-
Priloga
- Pripravite ocvrt ali krompir na žaru, začinjens Knorr Primerba provansalska zelišča.
- Krompir narežite na četrtine in jih blanširajte v segretem olju pri 130°C 5 minut, nato povišajte temperaturo na 180°C in cvrite da krompir postane hrustljav.
- Operite in narežite zelenjavo, opecite na vročem žaru ali v ponvici.
- Zmešajte Knorr Primerba Zelišča Provanse z oljčnim oljem in pred serviranjem pokapajte krompir in zelenjavo.
-
Serviranje
- S čopičem nanesite BBQ omako na krožnik in na njo zložite rebra, krompir in zelenjavo.