Popečen kruh z mesnimi kroglicami v garam masala omaki in suhim paradižnikom
Recept izhaja iz indijske in mediteranske kulinarike. Prinaša harmonični preplet preprostih sestavin dveh svetov.

Sestavine
Omaka
-
star kruh 500.0 g
-
mleko 3,5 % 200.0 ml
-
šalotka 50.0 g
-
paradižnikova mezga 5.0 ml
-
garam masala 25.0 g
-
oljčno olje
-
sol
Mesne kroglice
-
mleto goveje meso 2000.0 g
-
drobtine 100.0 g
-
jajce 6.0 kom
-
peteršilj 20.0 g
-
sol
-
poper
Serviranje
-
kruh 500.0 g
-
suhi paradižnik 50.0 g
-
pekoča omaka
-
Hellmann's Ketchup plastenka 430 ml
Priprava
-
Omaka
- Kruh brez skorje namočimo v mleku. Stisnemo.
- DodamoKnor primerba pestoin zelo drobno sesekljano šalotko.
- Dodamo paradižnikovo mezgo in kuhamo 30 minut.
- Začinimo s soljo in garam masalo.
-
Mesne kroglice
- Meso začinimo, dodamo krušne drobtine, jajca, sesekljan peteršilj, sol in poper.
- Oblikujemo mesne kroglice in jih v omaki kuhamo 30 minut.
-
Serviranje
- Kruh popečemo na žaru z ekstra deviškim olivnim oljem. Solimo.
- Na kruh namažemo sesekljane suje paradižnike, pokapamo s pekočo omako in dodamoHellmann's Ketchup.
- Na vrh položimo mesne kroglice v omaki in postrežemo.