+

Omaka

Mesne kroglice

  • mleto goveje meso 2000.0 g
  • drobtine 100.0 g
  • jajce 6.0 kom
  • peteršilj 20.0 g
  • sol
  • poper

Serviranje

  • kruh 500.0 g
  • suhi paradižnik 50.0 g
  • pekoča omaka
  • Hellmann's Ketchup plastenka 430 ml
  1. Omaka

    • Kruh brez skorje namočimo v mleku. Stisnemo.
    • Dodamo Knor primerba pesto in zelo drobno sesekljano šalotko. 
    • Dodamo paradižnikovo mezgo in kuhamo 30 minut. 
    • Začinimo s soljo in garam masalo. 
  2. Mesne kroglice

    • Meso začinimo, dodamo krušne drobtine, jajca, sesekljan peteršilj, sol in poper.
    • Oblikujemo mesne kroglice in jih v omaki kuhamo 30 minut.
  3. Serviranje

    • Kruh popečemo na žaru z ekstra deviškim olivnim oljem. Solimo.
    • Na kruh namažemo sesekljane suje paradižnike, pokapamo s pekočo omako in dodamo Hellmann's Ketchup.
    • Na vrh položimo mesne kroglice v omaki in postrežemo.