Rižota z mandljevim mlekom, kandirano limono, karpačem rdeče tune in osočnikom

Sestavine
Rižota
-
voda 3.0 l
-
riž 700.0 g
-
belo vino 180.0 ml
-
osočnik 150.0 g
-
maslo 100.0 g
-
mandljevo mleko 90.0 ml
-
sladka smetana 100.0 ml
Karpačo rdeče tune
-
file rdeče tune 400.0 g
-
vejica timijana
-
oljčno olje
Kandirana limona
-
voda 1.0 l
-
sladkor 600.0 g
-
limona 4.0 kom
-
zvezdasti janež 4.0 kom
-
bazilika
Serviranje
-
osočnik 80.0 g
-
olupljeni mandlji 100.0 g
-
cvetovi borage
-
kalčki kreše
Priprava
-
Rižota
- V ponvi stopimo maslo, dodamoKnorr Primerba pestoin stisnemo česen. Pustimo, da zadiši.
- Dodamo riž, da postekleni in zalijemo z vinom. Pustimo, da vino izhlapi, nato zalijemo z v vodi raztopljenoKnorr ribjo osnovo. Kuhamo približno 16 minut.
- Odstavimo, primešamo mandljevo mleko, smetano, maslo in blanširan osočnik.
-
Karpačo rdeče tune
- Z ostrim nožem obrežemo tuno in jo na tanko namažemo sKnorr Primerba pestomin oljem.
- tesno zavijemo v prozorno folijo in mariniramo 36 ur.
- Narežemo tanke rezine.
-
Kandirana limona
- Pripravimo sirup iz vode in sladkorja ter ga na hitro ohladimo.
- Limone, narezane na kocke, sesekljane liste bazilike,Knorr Primerba pestoin zvezdasti janež damo v steklen kozarec za konzerviranje in prelijemo s sladkornim sirupom.
- Kozarec hermetično zapremo in v hladilniku pustimo 4 tedne.
-
Serviranje
- Rižoto razporedimo na krožnik, nanjo položimo kandirane limonine kocke, rezine tuninega karpača, osočnik ter posujemo s cvetovi borage, listi kreše in olupljenimi mandlji.