Menu

Sestavine

+

Rižota

Karpačo rdeče tune

Kandirana limona

Serviranje

  • osočnik 80.0 g
  • olupljeni mandlji 100.0 g
  • cvetovi borage
  • kalčki kreše

...

Priprava

  1. Rižota

    • V ponvi stopimo maslo, dodamoKnorr Primerba pestoin stisnemo česen. Pustimo, da zadiši.
    • Dodamo riž, da postekleni in zalijemo z vinom. Pustimo, da vino izhlapi, nato zalijemo z v vodi raztopljenoKnorr ribjo osnovo. Kuhamo približno 16 minut.
    • Odstavimo, primešamo mandljevo mleko, smetano, maslo in blanširan osočnik.
  2. Karpačo rdeče tune

    • Z ostrim nožem obrežemo tuno in jo na tanko namažemo sKnorr Primerba pestomin oljem. 
    • tesno zavijemo v prozorno folijo in mariniramo 36 ur.
    • Narežemo tanke rezine.
  3. Kandirana limona

    • Pripravimo sirup iz vode in sladkorja ter ga na hitro ohladimo.
    • Limone, narezane na kocke, sesekljane liste bazilike,Knorr Primerba pestoin zvezdasti janež damo v steklen kozarec za konzerviranje in prelijemo s sladkornim sirupom. 
    • Kozarec hermetično zapremo in v hladilniku pustimo 4 tedne.
  4. Serviranje

    • Rižoto razporedimo na krožnik, nanjo položimo kandirane limonine kocke, rezine tuninega karpača, osočnik ter posujemo s cvetovi borage, listi kreše in olupljenimi mandlji.