Rolada kozjega sira na kruhu z rdečim pestom
Rolada je enostavna a privlačna prezentacija jedi, še posebej kadar so sestavine naložene v plasteh. Lahko so sladke ali slane. Plasti v ruladi naj bodo različnih barv, da bo izgled čimbolj privlačen.

Sestavine
Plast z orehi
-
orehi 200.0 g
-
med 150.0 g
Mešanica kozjega sira
-
kozji sir 150.0 g
-
kremni sir 100.0 g
-
toast 300.0 g
-
Rama Cremefine Profi za stepanje 1L 30.0 ml
Priprava
-
Plast z orehi
- Orehe popečemo v pečici 10 min pri temperaturi 2000C.
- Pražene orehe grobo sesekljamo in v skledi zmešamo z medom.
- Na plitek pekač damo folijo za živila.
- Na folijo na tanko namažemo zmes orehov in medu, pokrijemo s folijo in obtežimo.
- Postavimo v hladilnik za 10 do 15 min.
-
Mešanica kozjega sira
- Kozji sir, kremni sir in Rama Cremefine Profi za stepanje z mešalnikom zmešamo v homogeno zmes.
- Iz zmesi orehov in medu odstranimo folijo in nanjo položimo mešanico kozjega sira.
- Dobro zavijemo v rolado in postavimo v hladilnik.
- Pripravimo 10 pravokotnih in 10 trikotnih kosov toasta.
- Trikotne kose na tanko zvaljamo in z njimi obložimo okrogel model za peko
- V pečici jih pri 2100C pečemo 8 do 10 minut, da postanejo hrustljavi.
- Na pravokotne kose toasta na tanko namažemo Knorr Primerba Rdeči pesto.
-
Serviranje
- Na pravokotne rezine toasta dodamo mikrozelenje, npr. grahove kalčke, postavimo rolado kozjega in rezino hrustljavega toasta.