Slana panakota s sečuanskim poprom in kockami papaje
Klasično sladico lahko enostavno spremenimo v slano jed. Posebno noto tej jedi dajeta sečuanski poper ter svežina tropskega sadja.

Sestavine
Panna cotta
-
mleko 3,5 % 300.0 ml
-
želatina v lističih 12.0 kom
-
nariban parmezan 150.0 g
-
sečuanski poper 35.0 g
-
sol
-
sladka smetana 700.0 ml
Testo
-
maslo 300.0 g
-
pšenična moka 250.0 g
-
mešana semena 80.0 g
-
jajce 1.0 kom
-
sol
Serviranje
-
papaja 2.0 kom
-
kalčki
Priprava
-
Panna cotta
- Mleko in smetano segrevamo skoraj do vretja.
- Dodamo nariban parmezan, namočeno želatino, sol in mlet sečuanski poper.
- Zmes vlijemo v modelčke in postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se strdi.
-
Testo
- Zmehčano maslo, moko,Maizena koruzni škrobin sol zmešamo s pomočjo mešalnika.
- Dodamo jajce in semena. Mešamo, da zmes postane homogena.
- Testo razvaljamo in s pomočjo obročkov izrežemo kroge. Pečemo v pečici 12 minut pri 175 stopinjah.
- Ohladimo.
-
Serviranje
- Panakoto vzamemo iz modelčkov in jo položimo na slane piškote.
- Okrasimo s kockami papaje in kalčki.