Menu

Sestavine

+

Panna cotta

  • mleko 3,5 % 300.0 ml
  • želatina v lističih 12.0 kom
  • nariban parmezan 150.0 g
  • sečuanski poper 35.0 g
  • sol
  • sladka smetana 700.0 ml

Testo

Serviranje

  • papaja 2.0 kom
  • kalčki

Klasično sladico lahko enostavno spremenimo v slano jed. Posebno noto tej jedi dajeta sečuanski poper ter svežina tropskega sadja.  

...

Priprava

  1. Panna cotta

    • Mleko in smetano segrevamo skoraj do vretja.
    • Dodamo nariban parmezan, namočeno želatino, sol in mlet sečuanski poper.
    • Zmes vlijemo v modelčke in postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se strdi.
  2. Testo

    • Zmehčano maslo, moko,Maizena koruzni škrobin sol zmešamo s pomočjo mešalnika.
    • Dodamo jajce in semena. Mešamo, da zmes postane homogena.
    • Testo razvaljamo in s pomočjo obročkov izrežemo kroge. Pečemo v pečici 12 minut pri 175 stopinjah.
    • Ohladimo.
  3. Serviranje

    • Panakoto vzamemo iz modelčkov in jo položimo na slane piškote. 
    • Okrasimo s kockami papaje in kalčki.