Solata iz hobotnice in dimljenega krompirja
Hobotnica se navadno kuha v lastnem soku, okus dopolnijo začimbe z notami citrusov. Dimljena krompirjeva osnova jedi doda strukturo.

Sestavine
Krompir
-
voda 600.0 g
-
mleko 3,5 % 265.0 ml
-
sol 6.0 g
-
mleta paprika 5.0 g
-
peteršilj 5.0 g
-
oljčno olje 10.0 g
Hobotnica
-
hobotnica 1000.0 g
-
zelena 50.0 g
-
čebula 50.0 g
-
korenje 50.0 g
-
lovorov list 2.0 kom
-
voda 3000.0 g
-
peteršiljeva stebla 4.0 kom
-
olive Taggiasca 100.0 g
Serviranje
-
vinski kis 5.0 ml
-
poper 1.0 g
-
datljev paradižnik 200.0 g
-
baldrijan 200.0 g
-
konfit paradižnika 200.0 g
-
črne olive 100.0 g
-
oljčno olje 5.0 g
Priprava
-
Krompir
- Pfanni krompirjeve kosmiče pripravitepo navodilih na embalaži.
- Začinite z oljem, soljo, poprom in sesekljanim peteršiljem.
- Krompir oblikujte v krog.
- Dimite na 220°C 6 minut.
-
Hobotnica
- Hobotnico skuhajte v ribji juhi z zeleno, korenčkom in čebulo.
- Ohladite in hobotnico narežite na manjše kose.
- Začinite s solatnim prelivom, soljo, poprom, sesekljanim peteršiljem, na kocke narezanim datljevim paradižnikom in olivami.
-
Serviranje
- Hobotnico položite na krompir.
- Začinite z nekaj kapljicami solatnega preliva.
- Okrasite z baldrijanom, črnimi olivami in confit paradižnikom.