Menu

Sestavine

+

Krompir

Hobotnica

Serviranje

  • vinski kis 5.0 ml
  • poper 1.0 g
  • datljev paradižnik 200.0 g
  • baldrijan 200.0 g
  • konfit paradižnika 200.0 g
  • črne olive 100.0 g
  • oljčno olje 5.0 g

Hobotnica se navadno kuha v lastnem soku, okus dopolnijo začimbe z notami citrusov. Dimljena krompirjeva osnova jedi doda strukturo.

...

Priprava

  1. Krompir

    • Pfanni krompirjeve kosmiče pripravitepo navodilih na embalaži.
    • Začinite z oljem, soljo, poprom in sesekljanim peteršiljem.
    • Krompir oblikujte v krog.
    • Dimite na 220°C 6 minut.
  2. Hobotnica

    - Hobotnico skuhajte v ribji juhi z zeleno, korenčkom in čebulo.

    - Ohladite in hobotnico narežite na manjše kose.

    - Začinite s solatnim prelivom, soljo, poprom, sesekljanim peteršiljem, na kocke narezanim datljevim paradižnikom in olivami.

  3. Serviranje

    • Hobotnico položite na krompir.
    • Začinite z nekaj kapljicami solatnega preliva.
    • Okrasite z baldrijanom, črnimi olivami in confit paradižnikom.