Solata z zeleno in grahom
Osvežilna solata s slastnimi beluši, grahom in zeleno v pikantni omaki. Zraven ponudite dišeč česnov kruh.

Sestavine
Kvinoja
-
kvinoja 100.0 g
Zelenjava
-
grah 1000.0 g
-
zeleni šparglji 250.0 g
-
stebela zelena 500.0 g
-
kumare 250.0 g
Omaka
-
limona (75 g/kos) 75.0 g
Serviranje
-
pehtran 7.0 g
Priprava
-
Kvinoja
- Kvinojo dobro speremo z vročo vodo, da odstranimo grenkobo.
- Kuhamo v slani vodi do mehkega.
- Kuhano ohladimo.
-
Zelenjava
- Beluše in grah očistimo, blanširamo in ohladimo.
- Ostalo zelenjavo očistimo in poljubno narežemo.
- Limono ožamemo.
-
Omaka
- Limono ožamemo.
- Hellmann's česnovo omako zmešamo z limoninim sokom.
-
Serviranje
- Zelenjavo zmešamo s pripravljeno omako.
- Primešamo ohlajeno kvinojo.
- Okrasimo s svežim pehtranom in mladimi grahovimi kalčki.
- Ponudimo ohlajeno.