Špargljeva juha s kokosom
Špargelj je delikatesna zelenjava z izjemnim, posebnim okusom. Poskusite to nenavadno kombinacijo s kokosovim mlekom.

Sestavine
Juha
-
korenje 200.0 g
-
beli šparglji 500.0 g
-
zeleni šparglji 500.0 g
-
muškatni orešček 1.0 g
-
sol 10.0 g
-
poper 2.0 g
-
peteršilj 20.0 g
-
Knorr Kokosov pripravek v prahu 1 kg 100.0 g
-
oljčno olje 10.0 g
-
voda 1200.0 g
-
Rama Cremefine Profi za stepanje 1L 200.0 ml
-
Rama Culinesse Profi 0,9L 100.0 g
Priprava
-
Juha
- Na rezance narezano korenje ocvrite za Rami Culinesse Profi.
- Položite na papirnato brisačo, da se maščoba dobro odcedi.
- Na ostanku maščobe ocvrite še liste peteršilja in jih položite na papirnato brisačo, da se maščoba dobro odcedi.
- Šparglje očistimo.
- Tri četrtine jih narežemo na kolobarje, ostale prerežemo na polovico.
- Vodo zavremo, polovice špargljev blanširamo, poberemo iz vode.
- Dodamo Knorr Kokosov pripravek v prahu in dobro premešamo.
- V vodo stresemo narezane šparglje.
- Ramo Cremefine Profi za stepanje zmešamo s Maizena koruznim škrobom in vmešamo v juho.
- Zavremo, začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
-
Serviranje
- V skodelico damo ocvrto korenje.
- Prilijemo juho.
- Dekoriramo s polovicami špargljev, oljčnim oljem in opečeno kruhovo rezino.