Šparglji na žaru z miso maslom, poširanim jajcem in togarašijem

Sestavine
Šparglji
-
zeleni šparglji 30.0 kom
-
jajce (60 g/kom) 10.0 kom
Miso maslo
-
maslo 300.0 g
-
pesto shiromiso 150.0 g
Serviranje
-
vrtna kreša 20.0 g
-
Togarashi (7 japonskih začimb) 5.0 g
-
sol 5.0 g
Priprava
-
Šparglji
- Špargljem odstranite trde lesene konce in jih vzdolžno prerežite na pol.
- Segrejte ponev za žar. Šparglje začinite s soljo in olivnim oljem ter jih z obeh strani popecite na žaru, dokler ne postanejo mehki in rjavi.
- V veliki skledi zavrite vodo, dodajte kapljico kisa in poširajte jajca 3 minute. Odcedite in pustite v hladni vodni kopeli.
-
Miso maslo
- Zmehčano maslo zmešajte s pestom Shiromiso.
- Začinite s poprom.
-
Serviranje
- Šparglje razdelite na krožnik.
- Zelenjavi dodajte poširano jajce in miso maslo.
- Okrasite z vodno krešo, začinite z začimbo Togarashi in solite.