Menu
+

Šparglji

  • zeleni šparglji 30.0 kom
  • jajce (60 g/kom) 10.0 kom

Miso maslo

  • maslo 300.0 g
  • pesto shiromiso 150.0 g

Serviranje

  • vrtna kreša 20.0 g
  • Togarashi (7 japonskih začimb) 5.0 g
  • sol 5.0 g
  1. Šparglji

    • Špargljem odstranite trde lesene konce in jih vzdolžno prerežite na pol.
    • Segrejte ponev za žar. Šparglje začinite s soljo in olivnim oljem ter jih z obeh strani popecite na žaru, dokler ne postanejo mehki in rjavi.
    • V veliki skledi zavrite vodo, dodajte kapljico kisa in poširajte jajca 3 minute. Odcedite in pustite v hladni vodni kopeli.
  2. Miso maslo

    • Zmehčano maslo zmešajte s pestom Shiromiso.
    • Začinite s poprom.

  3. Serviranje

    • Šparglje razdelite na krožnik.
    • Zelenjavi dodajte poširano jajce in miso maslo.
    • Okrasite z vodno krešo, začinite z začimbo Togarashi in solite.