+

Šparglji

  • maslo 90.0 g
  • beli šparglji 2.0 kg
  • sol
  • zeleni šparglji 600.0 g

Holandska omaka

Serviranje

  • šunka, kuhana 500.0 g
  • ržen kruh 200.0 g
  • jagode 100.0 g
  1. Šparglji

    • Bele šparglje vakumirajte s 60 g masla in 10 g soli. Kuhajte na pari pri 85°C 25 minut.
    • Zelene šparglje vakuumsko zaprite s 30 g masla in 4 g soli. Kuhajte na pari pri 85°C 15 minut.
  2. Holandska omaka

    • Namočite suhe jurčke.
    • Segrejte tekočo holandsko omako.
    • Gobe ​​​​odcedite, vodo prihranite za kasneje. 
    • Gobe ​​drobno sesekljajte.
    • Na maslu prepražite drobno sesekljano šalotko.
    • Dodajte gobe, prelijte z belim vinom in pustite, da malo povre.
    • Dodajte toplo holandsko omako. Z dodajanjem vode, v kateri ste namakali gobe, prilagodite želeno konsistenco.
  3. Serviranje

    • Šunko tanko narežite.
    • Rženi kruh narežite na majhne kocke. 
    • Narežite jagode za okras.
    • Na dno krožnika postavite kruh.
    • Prelijte z malo omake.
    • Narezane šparglje razpredite po vrhu.
    • Dodajte šunko in jagode.
    • Servirajte.