Šparglji s šunko in jagodami
Beli in zeleni šparglji s šunko in izvrstno hollandaise omako

Sestavine
Šparglji
-
maslo 90.0 g
-
beli šparglji 2.0 kg
-
sol
-
zeleni šparglji 600.0 g
Holandska omaka
-
suhi jurčki 20.0 g
-
šalotka 10.0 g
-
belo vino 100.0 ml
-
maslo 20.0 g
Serviranje
-
šunka, kuhana 500.0 g
-
ržen kruh 200.0 g
-
jagode 100.0 g
Priprava
-
Šparglji
- Bele šparglje vakumirajte s 60 g masla in 10 g soli. Kuhajte na pari pri 85°C 25 minut.
- Zelene šparglje vakuumsko zaprite s 30 g masla in 4 g soli. Kuhajte na pari pri 85°C 15 minut.
-
Holandska omaka
- Namočite suhe jurčke.
- Segrejte tekočo holandsko omako.
- Gobe odcedite, vodo prihranite za kasneje.
- Gobe drobno sesekljajte.
- Na maslu prepražite drobno sesekljano šalotko.
- Dodajte gobe, prelijte z belim vinom in pustite, da malo povre.
- Dodajte toplo holandsko omako. Z dodajanjem vode, v kateri ste namakali gobe, prilagodite želeno konsistenco.
-
Serviranje
- Šunko tanko narežite.
- Rženi kruh narežite na majhne kocke.
- Narežite jagode za okras.
- Na dno krožnika postavite kruh.
- Prelijte z malo omake.
- Narezane šparglje razpredite po vrhu.
- Dodajte šunko in jagode.
- Servirajte.