Surf & Turf

Sestavine
Zelenjava
-
korenje 150.0 g
-
bučka 150.0 g
-
zeleni šparglji 150.0 g
-
rdeča pesa, kuhana 200.0 g
-
grah 100.0 g
Pire zelene
-
zelena 2500.0 g
-
vejica timijana 2.0 kom
-
rožmarinova vejica 2.0 kom
-
žafran 10.0 g
-
sladka smetana 200.0 ml
Krompir
-
krompir 1000.0 g
Goveji file
-
goveji file 2000.0 g
Kozice
-
oljčno olje
-
kozice 2500.0 g
Priprava
-
Zelenjava
- Rahlo blanširajte korenje, na palčke narezane bučke, šparglje, na kocke narezano peso in grah.
-
Pire zelene
- Zeleno kuhajte 10 minut v vodi z vejicama timijana in rožmarina.
- Dodajte žafran in smetano. S paličnim mešalnikom miksajte do gladkega kremastega pireja.
- Začinite s soljo.
-
Krompir
- Mladi krompir narežite na kolobarje.
- Rahlo jih prepražite v vročem olju, odcedite odvečno olje in začinite s soljo.
-
Goveji file
- Meso v pečici, na ponvi ali na žaru specite po željah gosta.
- Shranite na toplem, da odleži.
-
Kozice
- Kozice premažite z oljem in jih z obeh strani popecite na žaru.
- Pečene premažite sKnorr Primerba Pestomin za nekaj minut postavite v pečico, da dobijo rjavo barvo.
-
Serviranje
- Na krožnik položite meso in kozice, pire zelene z žafranom in zelenjavo.