Menu
+

Zelenjava

  • korenje 150.0 g
  • bučka 150.0 g
  • zeleni šparglji 150.0 g
  • rdeča pesa, kuhana 200.0 g
  • grah 100.0 g

Pire zelene

  • zelena 2500.0 g
  • vejica timijana 2.0 kom
  • rožmarinova vejica 2.0 kom
  • žafran 10.0 g
  • sladka smetana 200.0 ml

Krompir

  • krompir 1000.0 g

Goveji file

  • goveji file 2000.0 g

Kozice

  1. Zelenjava

    • Rahlo blanširajte korenje, na palčke narezane bučke, šparglje, na kocke narezano peso in grah.
  2. Pire zelene

    • Zeleno kuhajte 10 minut v vodi z vejicama timijana in rožmarina.
    • Dodajte žafran in smetano. S paličnim mešalnikom miksajte do gladkega kremastega pireja.
    • Začinite s soljo.
  3. Krompir

    • Mladi krompir narežite na kolobarje. 
    • Rahlo jih prepražite v vročem olju, odcedite odvečno olje in začinite s soljo.
  4. Goveji file

    • Meso v pečici, na ponvi ali na žaru specite po željah gosta.
    • Shranite na toplem, da odleži. 
  5. Kozice

    • Kozice premažite z oljem in jih z obeh strani popecite na žaru.
    • Pečene premažite s Knorr Primerba Pestom in za nekaj minut postavite v pečico, da dobijo rjavo barvo. 
  6. Serviranje

    • Na krožnik položite meso in kozice, pire zelene z žafranom in zelenjavo.