Tacosi z ribjimi fileji in zeljnato solato

Sestavine
Ribji file
-
file ribe 1500.0 g
-
sončnično olje 150.0 g
-
drobtine 150.0 g
-
sol
-
poper
-
pšenična moka 100.0 g
-
jajce (60 g/kom) 2.0 kom
Zeljnata solata
-
belo zelje 900.0 g
-
rdeče zelje 900.0 g
-
rdeča čebula
-
mlada čebula 75.0 g
-
zelena 100.0 g
Omaka
-
rdeča čebula 270.0 g
-
paradižnik 300.0 g
-
koriander 40.0 g
-
sladka smetana 150.0 ml
-
limona 4.0 kom
-
sol
-
poper
Serviranje
-
pšenična tortilja 20.0 kom
-
avokado 4.0 kos
-
mlada čebula
Priprava
-
Ribji file
- Ribje fileje porcionirajte na kose, ki niso večji od tacosov.
- Začinite s soljo, poprom in jih povaljajte v moki, stepenemu jajcu in drobtinah ter ocvrite v olju.
-
Zeljnata solata
- Narežite belo zelje, rdeče zelje, rdečo čebulo in zeleno. Sesekljajte mlado čebulo. Zmešajte.
-
Omaka
- Hellmann's pekočo salsa omakozmešajte z rdečo čebulo, na kocke narezanim paradižnikom in koriandrom.
- Jogurt in smetano za kuhanje zmešajte, dodajte limonin sok, sol in poper ter dobro premešajte.
-
Serviranje
- Tortiljo segrejte in upognite. Prilijte malo salsa omake in dodajte ribje fileje.
- Po vrhu prelijte še z malo salsa omake, dodajte solato, jogurtovo kremo in zaključite s kockami avokada in narezano mlado čebulo.