Menu
+

Ribji file

  • file ribe 1500.0 g
  • sončnično olje 150.0 g
  • drobtine 150.0 g
  • sol
  • poper
  • pšenična moka 100.0 g
  • jajce (60 g/kom) 2.0 kom

Zeljnata solata

  • belo zelje 900.0 g
  • rdeče zelje 900.0 g
  • rdeča čebula
  • mlada čebula 75.0 g
  • zelena 100.0 g

Omaka

Serviranje

  • pšenična tortilja 20.0 kom
  • avokado 4.0 kos
  • mlada čebula
  1. Ribji file

    • Ribje fileje porcionirajte na kose, ki niso večji od tacosov.
    • Začinite s soljo, poprom in jih povaljajte v moki, stepenemu jajcu in drobtinah ter ocvrite v olju.
  2. Zeljnata solata

    • Narežite belo zelje, rdeče zelje, rdečo čebulo in zeleno. Sesekljajte mlado čebulo. Zmešajte.                          
  3. Omaka

    • Hellmann's pekočo salsa omako zmešajte z rdečo čebulo, na kocke narezanim paradižnikom in koriandrom.
    • Jogurt in smetano za kuhanje zmešajte, dodajte limonin sok, sol in poper ter dobro premešajte.
  4. Serviranje

    • Tortiljo segrejte in upognite. Prilijte malo salsa omake in dodajte ribje fileje.
    • Po vrhu prelijte še z malo salsa omake, dodajte solato, jogurtovo kremo in zaključite s kockami avokada in narezano mlado čebulo.