+

Drobljenec

  • pšenična moka 180.0 g
  • maslo 150.0 g
  • rjavi sladkor 90.0 g
  • sladkor 90.0 g

Paljeno testo

  • jajce 1.0 kom
  • pšenična moka 55.0 g
  • voda 50.0 ml
  • mleko 3,5 % 50.0 ml
  • maslo 40.0 g
  • sol 2.0 g
  • sladkor 2.0 g

Tiramisu

Omaka Zabaglione

  • sladkor 100.0 g
  • vino Marsala 100.0 ml
  • belo vino 100.0 ml
  • rumenjak 100.0 g

Ganache s kavo in timijanom

  • sladka smetana 1000.0 ml
  • čokolada 70 % 320.0 g
  • glukoza 30.0 g
  • rjavi sladkor 30.0 g
  • instant kava 30.0 g
  • timijan 7.0 g
  • dehidrirane maline

Serviranje

  1. Drobljenec

    • Maslo zmehčamo in ga stepemo s sladkorjem. 
    • Dodamo moko in premešamo, 
    • Razvaljamo na 1,5 mm
    • Izrežemo kroge in postavimo v zamrzovalnik.
  2. Paljeno testo

    • Vodo, maslo sol in sladkor zavremo
    • Ohladimo na 50°C in počasi dodamo jajca
    • Testo z dresirno vrečko nabrizgamo na pladenj.
    • Pečemo pri 175°C / 180°C 20-22 minut, odvisno od velikosti.
  3. Tiramisu

    • Tiramisu kremo pripravimo po navodilu na embalaži.
    • Dodamo še kakavov liker in dobro premešamo. 
    • S kremo napolnimo prerezano paljeno testo.
  4. Omaka Zabaglione

    • Vse sestavine zmešamo, zavremo in filtriramo.
  5. Ganache s kavo in timijanom

    • V ponvi zavremo 750 ml smetane, dodamo kavo in timijan ter dobro premešamo. 
    • Ponovno zavremo in vlijemo stopljeno čokolado, ki jo vmešamo z ročnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes. 
    • Dodamo še preostalo smetano in dobro premešamo. 
    • Za čez noč postavimo na hladno. 
    • Naslednji dan kremo stepemo z mešalnikom. Postavimo na hladno. 
    • Dodamo drugi del smetane in premešamo. 
    • Postavimo v hladilnik za 2-3 ure in nato stepemo z mešalnikom.
    • S pomočjo slaščičarske vrečke napolnimo jeklene obroče s premerom 5 cm in pustimo, da se ohladijo. 
    • Odstranimo iz modela in potresemo z dehidriranimi malinami.
  6. Serviranje

    • Paljeno testo napolnimo s Tiramisu kremo s kakavovim likerjem, po vrhu okrasimo s svežimi malinami, marshmallowom in cvetjem.
    • Položimo ga na kavni ganache. 
    • Sladico damo na krožnik, posut s čokoladnimi okraski in nabrizgamo kapljice zabaglione omake in Carte d'Or toping čokolada.