Tiramisu s kakavovim likerjem in timijanovim ganachem
Tiramisu z dodatkom kakavovega likerja in ganacha s timijanom bo vas in vaše goste zagotovo očaral.

Sestavine
Drobljenec
-
pšenična moka 180.0 g
-
maslo 150.0 g
-
rjavi sladkor 90.0 g
-
sladkor 90.0 g
Paljeno testo
-
jajce 1.0 kom
-
pšenična moka 55.0 g
-
voda 50.0 ml
-
mleko 3,5 % 50.0 ml
-
maslo 40.0 g
-
sol 2.0 g
-
sladkor 2.0 g
Tiramisu
-
mleko 3,5 % 250.0 ml
-
kakavov liker 70.0 ml
Omaka Zabaglione
-
sladkor 100.0 g
-
vino Marsala 100.0 ml
-
belo vino 100.0 ml
-
rumenjak 100.0 g
Ganache s kavo in timijanom
-
sladka smetana 1000.0 ml
-
čokolada 70 % 320.0 g
-
glukoza 30.0 g
-
rjavi sladkor 30.0 g
-
instant kava 30.0 g
-
timijan 7.0 g
-
dehidrirane maline
Serviranje
-
malina 10.0 kom
-
užitno cvetje
-
čokoladni okraski
-
marshmallow
Priprava
-
Drobljenec
- Maslo zmehčamo in ga stepemo s sladkorjem.
- Dodamo moko in premešamo,
- Razvaljamo na 1,5 mm
- Izrežemo kroge in postavimo v zamrzovalnik.
-
Paljeno testo
- Vodo, maslo sol in sladkor zavremo
- Ohladimo na 50°C in počasi dodamo jajca
- Testo z dresirno vrečko nabrizgamo na pladenj.
- Pečemo pri 175°C / 180°C 20-22 minut, odvisno od velikosti.
-
Tiramisu
- Tiramisu kremo pripravimo po navodilu na embalaži.
- Dodamo še kakavov liker in dobro premešamo.
- S kremo napolnimo prerezano paljeno testo.
-
Omaka Zabaglione
- Vse sestavine zmešamo, zavremo in filtriramo.
-
Ganache s kavo in timijanom
- V ponvi zavremo 750 ml smetane, dodamo kavo in timijan ter dobro premešamo.
- Ponovno zavremo in vlijemo stopljeno čokolado, ki jo vmešamo z ročnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes.
- Dodamo še preostalo smetano in dobro premešamo.
- Za čez noč postavimo na hladno.
- Naslednji dan kremo stepemo z mešalnikom. Postavimo na hladno.
- Dodamo drugi del smetane in premešamo.
- Postavimo v hladilnik za 2-3 ure in nato stepemo z mešalnikom.
- S pomočjo slaščičarske vrečke napolnimo jeklene obroče s premerom 5 cm in pustimo, da se ohladijo.
- Odstranimo iz modela in potresemo z dehidriranimi malinami.
-
Serviranje
- Paljeno testo napolnimo s Tiramisu kremo s kakavovim likerjem, po vrhu okrasimo s svežimi malinami, marshmallowom in cvetjem.
- Položimo ga na kavni ganache.
- Sladico damo na krožnik, posut s čokoladnimi okraski in nabrizgamo kapljice zabaglione omake in Carte d'Or toping čokolada.