+

Bulgur

Preliv

  • jajčevec 900.0 g
  • slanina 600.0 g
  • mlada špinača 600.0 g
  • limonin sok 30.0 ml
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • olje za cvrtje

Serviranje

  • sir rikota 300.0 g
  • limona
  1. Bulgur

    • V večjo skledo vlijemo vrelo vodo, dodamoKnorr Tekočo zelenjavno osnovoin dobro premešamo.
    • Dodamo bulgur, oljčno olje in premešamo.
    • Pokrijemo s folijo in pustimo stati 20 minut.
  2. Preliv

    • Jajčevce narežemo na kocke in prepražimo na olju. 
    • V ponvi popečemo slanino. 
    • Špinačo prepražimo z oljem, limoninim sokom, soljo in poprom. 
    • Dodamo bulgur.
  3. Serviranje

    • Bulgur okrasimo z rezinami limone in rikoto.