Topel bulgur s pečenimi jajčevci, hrustljavo slanino, ricotto in limonino špinačo
Bulgur je živilo, narejeno iz zdrobljenega prekuhanega zdroba več različnih vrst pšenice, največkrat iz trde pšenice.
Bulgur je živilo, narejeno iz zdrobljenega prekuhanega zdroba več različnih vrst pšenice, največkrat iz trde pšenice.

Sestavine
Bulgur
-
bulgur 700.0 g
-
voda 2.0 l
Preliv
-
jajčevec 900.0 g
-
slanina 600.0 g
-
mlada špinača 600.0 g
-
limonin sok 30.0 ml
-
oljčno olje
-
sol
-
poper
-
olje za cvrtje
Serviranje
-
sir rikota 300.0 g
-
limona
Priprava
-
Bulgur
- V večjo skledo vlijemo vrelo vodo, dodamoKnorr Tekočo zelenjavno osnovoin dobro premešamo.
- Dodamo bulgur, oljčno olje in premešamo.
- Pokrijemo s folijo in pustimo stati 20 minut.
-
Preliv
- Jajčevce narežemo na kocke in prepražimo na olju.
- V ponvi popečemo slanino.
- Špinačo prepražimo z oljem, limoninim sokom, soljo in poprom.
- Dodamo bulgur.
-
Serviranje
- Bulgur okrasimo z rezinami limone in rikoto.