Žafranovi tortelini z morskim listom in nori algami
Vonj po žafranu in testenine, ki v notranjosti skrivajo nežen nadev. Nori alge le še okrepijo okus po morju.

Sestavine
Testenine
-
pšenična moka 700.0 g
-
pšenični zdrob 300.0 g
-
rumenjak 26.0 kom
-
žafran
-
file lista 700.0 g
-
sir rikota 300.0 g
-
drobnjak
-
sol
-
limonina lupina
Nori alge
-
voda 1000.0 g
-
nori alge 200.0 g
Priprava
-
Testenine
- Sestavine zmešamo, da dobimo gladko in voljno testo.
- Zavijemo v folijo in pustimo počivati 30 minut.
- Medtem blanširamo očiščene fileje lista in jih pretlačimo z vilicami.
- Ribo zmešamo z ricotto, drobnjakom, soljo in naribano limonino lupinico.
- Testo razvaljamo, nanj položimo nadev in oblikujemo.
-
Nori alge
- Knorr Ribjo osnovo raztopimo v vodi.
- Dodamo na trakove narezane alge nori in kuhamo nekaj minut, da se zmehčajo.
-
Serviranje
- Testenine nekaj minut kuhamo in serviramo .
- Dodamo trakove kuhanih nori alg.