Zeleni rezanci z ribjim filejem in paradižnikovo omako
V božičnem času so ribe pogosto na jedilniku. S tem receptom boste svojim gostom ponudili nekoliko manj tradicionalno ribjo jed.

Sestavine
Riba
-
som 2000.0 g
-
jajce (60 g/kom) 240.0 g
-
korenje 100.0 g
-
jabolka 250.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9L 50.0 g
Testenine s paradižnikovo omako
-
oljčno olje 30.0 g
-
česen 10.0 g
-
špinačni rezanci 800.0 g
-
voda 500.0 g
Serviranje
-
koper 10.0 g
Priprava
-
Riba
- Soma filiramo solimo in popramo (po želji lahko uporabite tudi drugo ribo).
- Pekač premažemo z Rama Culinesse Profi.
- Fileje položimo na pomaščen pekač.
- Majonezo zmešamo z rumenjaki in vrtnimi zelišči.
- Jabolko in korenje narežemo na majhne kocke.
- Dodamo Hellmann's majonezo. Premešamo in nanesemo na ribje fileje.
- Pečemo v parnokonvekcijski pečici pri 2000C v 7 minut.
-
Testenine s paradižnikovo omako
- Oljčno olje segrejemo.
- Prepražimo na lističe narezan česen.
- Zalijemo z vodo.
- Vmešamo Knorr omako Napoliin kuhamo 1 minuto.
- Testenine skuhamo v vreli vodi.
- Kuhane dodamo v pripravljeno omako in premešamo.
-
Serviranje
- Testenine z omako položimo na krožnik
- Na vrh testenin položimo zapečen ribji file.
- Dekoriramo z vejico kopra.