Zelenjavna in paradižnikova solata s prelivom iz bazilike
Osvežilna solata s feta sirom je kot nalašč za vročo poletno večerjo.

Sestavine
Solata
-
čičerika 500.0 g
-
kanelini fižol 500.0 g
-
borlotti fižol 500.0 g
-
češnjev paradižnik 100.0 g
-
feta sir 100.0 g
-
koruza 100.0 g
-
črne olive 100.0 g
-
čebula 100.0 g
-
kumare 2.0 kom
-
sol
-
bazilika
Preliv
Serviranje
-
bazilika
Priprava
-
Solata
- V skledi zmešamo kuhano čičeriko, kuhan fižol, na kocke narezan feta sir, koruzo, črne olive in na kolobarje narezan češnjev paradižnik.
- Začinimo s soljo in premešamo.
- Posebej očistimo in narežemo čebulo na tanke rezine, jo položimo v vakuumsko vrečko, dodamo baziliko, kis, olje in sol. Zapremo in mariniramo vsaj 2 uri.
- V drugo vakuumsko vrečko vstavimo očiščene in narezane kumare, dodamo sesekljano baziliko, sol, olje in kis. Zapremo in mariniramo vsaj 2 uri.
-
Preliv
- V skledo vlijemo Hellmann's solatni preliv Cesar, polovico mariniranih kumar in sesekljano baziliko ter zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo homogeno omako.
-
Serviranje
- Vse sestavine zmešamo v skledi in okrasimo z listi sveže bazilike.