+

Solata

  • čičerika 500.0 g
  • kanelini fižol 500.0 g
  • borlotti fižol 500.0 g
  • češnjev paradižnik 100.0 g
  • feta sir 100.0 g
  • koruza 100.0 g
  • črne olive 100.0 g
  • čebula 100.0 g
  • kumare 2.0 kom
  • sol
  • bazilika

Preliv

Serviranje

  • bazilika
  1. Solata

    • V skledi zmešamo kuhano čičeriko, kuhan fižol, na kocke narezan feta sir, koruzo, črne olive in na kolobarje narezan češnjev paradižnik. 
    • Začinimo s soljo in premešamo. 
    • Posebej očistimo in narežemo čebulo na tanke rezine, jo položimo v vakuumsko vrečko, dodamo baziliko, kis, olje in sol. Zapremo in mariniramo vsaj 2 uri.
    • V drugo vakuumsko vrečko vstavimo očiščene in narezane kumare, dodamo sesekljano baziliko, sol, olje in kis. Zapremo in mariniramo vsaj 2 uri.
  2. Preliv

    • V skledo vlijemo Hellmann's solatni preliv Cesar, polovico mariniranih kumar in sesekljano baziliko ter zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo homogeno omako.
  3. Serviranje

    • Vse sestavine zmešamo v skledi in okrasimo z listi sveže bazilike.