Osnove priprave azijske hrane
Naučite se osnov in naredite verodostojne azijske jedi!
Osnovne sestavine azijskih jedi
- Omaka - Azijske omake dajo jedem specifičen okus in vonj. V azijski prehrani začimb ne dodajamo posebej, pač pa so sestavni del omak. Zato priporočamo uporabo Knor azijskih omak, ki bodo dale vašim jedem avtentičen pridih.
- Olja - Priporočljiva je uporaba olj, ki zdržijo zelo visoke temperature (300 – 400° C).
- Škrob - Nevtralni okus koruznega škroba omogoča, da ostale sestavine obdržijo svojo naravno barvo in okus.
Preizkusite recept naših Chefov
5 pravil azijske kuhinje
1. pravilo
Meso in zelenjavo narežite na enako velike kose.
2. pravilo
Med pripravo je potrebno upoštevati čas prav vsakega koraka priprave jedi. To je pomembno za zagotavljanje odličnega okusa.
3. pravilo
Kuhanje v voku zahteva zelo visoko temperaturo. Zato je pomembno, da uporabljena omaka vsebuje ravno pravšnjo količino kakovostnega sladkorja. Omaka se tako ne bo zažgala in jed bo imela dober okus.
Preizkusite recept naših Chefov
4. pravilo
Meso pred peko v voku mariniramo v mešanici vode in koruznega škroba. Priporočamo Knorr Maizena koruzni škrob.
5. pravilo
Bodite še posebej pozorni na kakovost in količino uporabljenih olj. Majhna količina kakovostnega olja je namreč za uporabo v voku povsem zadostna. Sončnično olje ni primerno za uporabo v voku, saj ne zdrži dovolj visokih temperatur.