Artičokina krema s špinačnimi gnudi in posušeno panceto
Gnudi in artičokina krema sta popoln par. Poskusite, ne bo vam žal.

Sestavine
Krema
-
artičoke 500.0 g
-
voda 1000.0 g
-
timijan 20.0 g
-
ocvrta čebula 20.0 g
-
oljčno olje 10.0 g
-
sol 5.0 g
-
poper 2.0 g
-
sladka smetana 200.0 ml
Gnudi
-
špinača 300.0 g
-
nariban parmezan 100.0 g
-
sir rikota 400.0 g
-
sol 3.0 g
-
poper 2.0 g
Serviranje
-
špinača 200.0 g
Priprava
-
Krema
- Artičoke očistimo in narežemo.
- V ponvi segrejemo olje, popražimo artičoke, dodamo timijan in ocvrto čebulo.
- Zalijemo z juho, ki smo jo naredili iz Knorr Professional tekoče zelenjavne osnovein sladko smetano ter kuhamo.
- Zmiksamo s paličnim mešalnikom.
-
Gnudi
- Špinačo blanširamo in sesekljamo.
- Vse sestavine zmešamo in oblikujemo v kroglice.
- Skuhamo tik pred postrežbo.
-
Slanina
- Koščke slanine razporedimo po pladnju dehidratorja in sušimo 3 ure pri 50°C.
-
Serviranje
- Na krožnik vlijemo kremo iz artičoke.
- Na kremo postavimo gnude in posušeno slanino.
- Okrasimo z nekaj blanširane špinače.