Currywurst hot dog
Currywurst je že nekaj desetletij ena najljubših uličnih specialitet na nemških ulicah, zlasti v Berlinu. Poskusite jo z pripraviti z našimi sestavinami.

Sestavine
Krompir in čebula
-
rdeča čebula 150.0 g
-
pšenična moka 50.0 g
-
krompir 500.0 g
-
olje za cvrtje 300.0 ml
Hot dog
-
hot dog štručka (80 g/kos) 800.0 g
-
klobasa (120 g/kos) 1200.0 g
-
Knorr Primerba curry pesto 340 g 50.0 g
-
solata ledenka 100.0 g
-
sol 5.0 g
Priprava
-
Krompir in čebula
- Krompir operemo in narežemo na rezine.
- Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje.
- Čebulo povaljamo v moki.
- Krompir in čebulo ocvremo v olju in položimo na papirnato servieto, da popivna odvečno maščobo.
-
Hot dog
- Hellmann's ketchup in Knorr Primerba Curry zmešamo v homogen dresing.
- Hot dog štručke vzdolžno prerežemo, vendar ne do konca.
- Klobase malo zarežemo, postavimo na žar in napečemo, da dobimo hrustljavo skorjo.
- Štručke premažemo z dresingom in dodamo na rezance narezano solato.
- Nato vstavimo popečeno klobaso, razporedimo ocvrto čebulo in prelijemo s še malo dresinga.
- Zraven ponudimo ocvrt krompir.