+

Krompir in čebula

  • rdeča čebula 150 g
  • pšenična moka 50 g
  • krompir 500 g
  • olje za cvrtje 300 ml

Hot dog

  1. Krompir in čebula

    • Krompir operemo in narežemo na rezine.
    • Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje.
    • Čebulo povaljamo v moki.
    • Krompir in čebulo ocvremo v olju in položimo na papirnato servieto, da popivna odvečno maščobo.
  2. Hot dog

    • Hellmann's ketchup in Knorr Primerba Curry zmešamo v homogen dresing.
    • Hot dog štručke vzdolžno prerežemo, vendar ne do konca.
    • Klobase malo zarežemo, postavimo na žar in napečemo, da dobimo hrustljavo skorjo.
    • Štručke premažemo z dresingom in dodamo na rezance narezano solato.
    • Nato vstavimo popečeno klobaso, razporedimo ocvrto čebulo in prelijemo s še malo dresinga.
    • Zraven ponudimo ocvrt krompir.
+