+

Baba Ganoush

Serviranje

  • oljčno olje 20.0 g
  • začimba sumak 10.0 g
  • peteršilj 10.0 g
  • pita kruh 10.0 kom
  1. Baba Ganoush

    • Jajčevce prepolovite in jih s kožo na ognju pecite, da se koža ožge.
    • Pokapajte s polovico oljčnega olja in v pečici pecite 25 minut pri 180 °C oziroma do mehkega.
    • Meso odstranite s kože in ga drobno sesekljajte ali zmeljite v kuhinjskem robotu.
    • Dodajte stisnjen česen, tahini, rastlinski jogurt, oljčno olje, limonin sok in tekoči preliv Knorr Moč okusa Deep Smoke – aroma dima.
    • Začinite po okusu.

  2. Serviranje

    • Pita kruh narežite na trikotnike in ga rahlo popecite.
    • Pripravljeno Baba Ganoush nadevajte v manjšo skledo in jo zalijte z oljčnim oljem, potresite z mletim sumakom in sesekljanim peteršiljem.