Dimljen Baba Ganoush
Tradicionalna bližnjevzhodna jed iz jajčevcev. Postrezite s pita kruhom.

Sestavine
Baba Ganoush
-
jajčevec 800.0 g
-
oljčno olje 30.0 g
-
česen 5.0 strokov
-
tahini sezamova pasta 20.0 g
-
rastlinski jogurt 20.0 ml
-
limonin sok 10.0 ml
Serviranje
-
oljčno olje 20.0 g
-
začimba sumak 10.0 g
-
peteršilj 10.0 g
-
pita kruh 10.0 kom
Priprava
-
Baba Ganoush
- Jajčevce prepolovite in jih s kožo na ognju pecite, da se koža ožge.
- Pokapajte s polovico oljčnega olja in v pečici pecite 25 minut pri 180 °C oziroma do mehkega.
- Meso odstranite s kože in ga drobno sesekljajte ali zmeljite v kuhinjskem robotu.
- Dodajte stisnjen česen, tahini, rastlinski jogurt, oljčno olje, limonin sok in tekoči prelivKnorr Moč okusa Deep Smoke – aroma dima.
- Začinite po okusu.
-
Serviranje
- Pita kruh narežite na trikotnike in ga rahlo popecite.
- Pripravljeno Baba Ganoush nadevajte v manjšo skledo in jo zalijte z oljčnim oljem, potresite z mletim sumakom in sesekljanim peteršiljem.