Gazpacho
Prava španska hladna juha.

Sestavine
Gazpacho
-
kumare 500.0 g
-
česen 30.0 g
-
rdeča paprika 100.0 g
-
stebela zelena 100.0 g
-
čebula 100.0 g
-
oljčno olje 80.0 g
-
kruh 100.0 g
-
voda 500.0 g
-
paradižnikovi pelati 250.0 g
Priprava
-
Gazpacho
- Vodo zavremo.
- Dodamo Knorr Kokošjo juho in premešamo.
- Odstavimo in ohladimo.
- Čebulo očistimo, narežemo in prepražimo na segretem oljčnem olju.
- Dodamo česen, na kocke narezano rdečo papriko.
- Vse skupaj malo posotiramo in ohladimo.
- Kumare olupimo in odstranimo semena.
- Nežne liste stebelne zelene prihranimo za dekoracijo. Ostale liste narežemo na kolobarje.
- Vse sestavine skupaj s paradižnikovimi pelati stresemo v Thermomix in zmiksamo.
- Dodamo kruh in ponovno zmiksamo.
- Solimo in popramo po okusu.
-
Serviranje
- Nalijemo v kozarce in dekoriramo z listi stebelne zelene.