Gratinirani polnjeni jajčevci

Sestavine
Jajčevci
-
jajčevec 5.0 kom
-
paradižnik 250.0 g
-
čebula 250.0 g
-
česen 5.0 strokov
-
korenje 150.0 g
-
por 150.0 g
-
veganski sir 400.0 g
-
oljčno olje 50.0 g
-
sol
-
poper
Priprava
-
Jajčevci
- Jajčevce prerežite po dolžini na pol. Začinite s soljo in mletim črnim poprom ter pecite v ogreti pečici pri 180°C 30 minut.
- Po peki jajčevce vzemite iz pečice in z žlico izdolbite notranjost.
- Paradižnik opecite, olupite in odstranite semena. Narežite na majhne kocke.
- Čebulo drobno sesekljajte in prepražite na olivnem olju. Ko postekleni, dodajteNo Mincein rahlo prepražite.
- Dodajte drobno sesekljan česen in por ter na kocke narezano korenje. Vse skupaj še malo popražite, začinite s soljo in poprom. Na koncu dodajte paradižnikove kocke.
- Kuhajte na srednjem ognju, da se paradižnik razpusti, nato dodajte pečeno sredico jajčevca.
- Izdolbene jajčevce napolnite s pripravljeno mešanico, potresite z ribanim sirom.
- Polnjene jajčevce pecite na peki papirju na 180 – 200°C 10 minut oz. tako dolgo, da se na siru naredi zapečena skorjica.