Menu
+

Jajčevci

  1. Jajčevci

    • Jajčevce prerežite po dolžini na pol. Začinite s soljo in mletim črnim poprom ter pecite v ogreti pečici pri 180°C 30 minut.
    • Po peki jajčevce vzemite iz pečice in z žlico izdolbite notranjost.
    • Paradižnik opecite, olupite in odstranite semena. Narežite na majhne kocke.
    • Čebulo drobno sesekljajte in prepražite na olivnem olju. Ko postekleni, dodajte No Mince in rahlo prepražite.
    • Dodajte drobno sesekljan česen in por ter na kocke narezano korenje. Vse skupaj še malo popražite, začinite s soljo in poprom. Na koncu dodajte paradižnikove kocke.
    • Kuhajte na srednjem ognju, da se paradižnik razpusti, nato dodajte pečeno sredico jajčevca.
    • Izdolbene jajčevce napolnite s pripravljeno mešanico, potresite z ribanim sirom.
    • Polnjene jajčevce pecite na peki papirju na 180 – 200°C 10 minut oz. tako dolgo, da se na siru naredi zapečena skorjica.