Jagnečji kotlet v zeliščni srajčki in piščančja prsa s špinačo
Kombinacija mehkega mesa in zelišč ustvarja barvne kombinacije, ki navdušujejo.

Sestavine
Jagnečji kotleti
-
jagnečji kotleti 1200.0 g
-
beljaki 3.0 kom
-
vejica timijana 10.0 kom
-
rožmarinova vejica 3.0 kom
-
oljčno olje 50.0 g
-
sol 12.0 g
-
poper 2.0 g
-
Knorr Primerba provansalska zelišča 340 g 15.0 g
-
česen 10.0 g
Krompir
-
Lipton zeleni čaj z meto 25/1 2.0 čajnih vrečk
-
krompir 2000.0 g
-
maslo 50.0 g
-
vejica poprove mete 2.0 kom
-
Rama Cremefine Profi za kuhanje 1L 50.0 ml
Piščanec
-
piščančja prsa 1200.0 g
-
sol 2.0 g
-
poper 2.0 g
-
maslo 100.0 g
-
pinjole 50.0 g
-
sončnično olje 50.0 g
-
vejica timijana 5.0 kom
Špinača
-
špinača 800.0 g
-
oljčno olje 50.0 g
-
česen 10.0 g
-
sol 10.0 g
-
poper 1.0 g
-
pinjole 60.0 g
-
Knorr Primerba šalotka pesto 340 g 15.0 g
-
limona (75 g/kos) 75.0 g
Omaka Demi glace
-
vejica timijana 10.0 kom
-
rdeče vino, sladko 100.0 ml
Priprava
-
Jagnečji kotleti
- V kuhinjskem robotu na hitro zmešamo česen, timijan, rožmarin, peteršilj in suh kruh.
- Dodamo Knorr Primerba provansalska zelišča in olivno olje. Mešamo, da dobimo homogeno zmes.
- Kotlete začinimo s soljo in poprom, premažemo z beljakom in po mesu nanesemo zeliščno zmes.
- Pečemo v pečici pri 160°C 10-12 minut.Meso pustimo pokrito 5 minut.
-
Krompir
- Krompir olupimo in narežemo na rezine.
- Pripravimo infuzijo čaja iz poprove mete in v njej krompir skuhamo do polovice.
- Krompirjevim kosmičem dodamo maslo in Rama Cremefine Profi za kuhanje, dobro premešamo ter skuhamo. Vmešamo nasekljane liste mete.
- Rezine krompirja pečemo v pomaščeni ponvi 3-4 minute, da dobimo krompirjev čips, ki ga položimo na papirnato brisačo.
- S čopičem nanesemo Knorr Primerba rdeči pesto, na kateregapoložimo pire krompir z meto in čipsom.
-
Piščanec
- Piščančja prsa začinimo po okusu (sol in poper, po želji dodamo ingver in curry). Postavimo v hladilnik za 2 uri.
- Piščančja prsa v ponvi popečemo z vseh strani.
- Dodamo maslo in pečemo še 5-7 minut, da je meso prepečeno.
- Pred serviranjem dodamo timijanove liste in pustimo na toplem v pečici 6-7 minut.
-
Špinača
- Oljčno olje segrejemo, na hitro popražimo na lističe narezan česen.
- Dodamo pinjole,očiščeno in oprano špinačo, Knorr Primerba šalotko in na hitro sotiramo. Solimo in popramo.
- Odcedimo.
-
Omaka Demi glace
- Rdeče vino in timijanove vejice zreduciramo na polovico.
- Dodamo Knorr Professional reducirano govejo osnovo in Knorr Demi Glace omako.
- Na srednjem ognju kuhamo 2 minuti, da dobimo homogeno zmes.
-
Serviranje
- Na krožnik nanesemo omako, rdeči pesto in špinačo.
- Na špinačo položimo piščančja prsa.
- Na omako z rdečim pestom položimo pire krompir in okrasimo s krompirjevim čipsom.
- Na Demi glace omako položimo jagnečje kotlete