Menu

Sestavine

+

Jagnečji kotleti

  • jagnečji kotleti 1200.0 g
  • beljaki 3.0 kom
  • vejica timijana 10.0 kom
  • rožmarinova vejica 3.0 kom
  • oljčno olje 50.0 g
  • sol 12.0 g
  • poper 2.0 g
  • Knorr Primerba provansalska zelišča 340 g 15.0 g
  • česen 10.0 g

Krompir

Piščanec

  • piščančja prsa 1200.0 g
  • sol 2.0 g
  • poper 2.0 g
  • maslo 100.0 g
  • pinjole 50.0 g
  • sončnično olje 50.0 g
  • vejica timijana 5.0 kom

Špinača

  • špinača 800.0 g
  • oljčno olje 50.0 g
  • česen 10.0 g
  • sol 10.0 g
  • poper 1.0 g
  • pinjole 60.0 g
  • Knorr Primerba šalotka pesto 340 g 15.0 g
  • limona (75 g/kos) 75.0 g

Omaka Demi glace


Kombinacija mehkega mesa in zelišč ustvarja barvne kombinacije, ki navdušujejo.

...

Priprava

  1. Jagnečji kotleti

    • V kuhinjskem robotu na hitro zmešamo česen, timijan, rožmarin, peteršilj in suh kruh.
    • Dodamo Knorr Primerba provansalska zelišča in olivno olje. Mešamo, da dobimo homogeno zmes.
    • Kotlete začinimo s soljo in poprom, premažemo z beljakom in po mesu nanesemo zeliščno zmes.
    • Pečemo v pečici pri 160°C 10-12 minut.Meso pustimo pokrito 5 minut.
  2. Krompir

    • Krompir olupimo in narežemo na rezine.
    • Pripravimo infuzijo čaja iz poprove mete in v njej krompir skuhamo do polovice.
    • Krompirjevim kosmičem dodamo maslo in Rama Cremefine Profi za kuhanje, dobro premešamo ter skuhamo. Vmešamo nasekljane liste mete.
    • Rezine krompirja pečemo v pomaščeni ponvi 3-4 minute, da dobimo krompirjev čips, ki ga položimo na papirnato brisačo.
    • S čopičem nanesemo Knorr Primerba rdeči pesto, na kateregapoložimo pire krompir z meto in čipsom.
  3. Piščanec

    • Piščančja prsa začinimo po okusu (sol in poper, po želji dodamo ingver in curry). Postavimo v hladilnik za 2 uri.
    • Piščančja prsa v ponvi popečemo z vseh strani.
    • Dodamo maslo in pečemo še 5-7 minut, da je meso prepečeno.
    • Pred serviranjem dodamo timijanove liste in pustimo na toplem v pečici 6-7 minut.
  4. Špinača

    • Oljčno olje segrejemo, na hitro popražimo na lističe narezan česen.
    • Dodamo pinjole,očiščeno in oprano špinačo, Knorr Primerba šalotko in na hitro sotiramo. Solimo in popramo.
    • Odcedimo.
  5. Omaka Demi glace

    • Rdeče vino in timijanove vejice zreduciramo na polovico.
    • Dodamo Knorr Professional reducirano govejo osnovo in Knorr Demi Glace omako.
    • Na srednjem ognju kuhamo 2 minuti, da dobimo homogeno zmes.
  6. Serviranje

    • Na krožnik nanesemo omako, rdeči pesto in špinačo.
    • Na špinačo položimo piščančja prsa.
    • Na omako z rdečim pestom položimo pire krompir in okrasimo s krompirjevim čipsom.
    • Na Demi glace omako položimo jagnečje kotlete