Klobase s teriyaki omako in dušenim zeljem
Sočen recept, kot nalašč za vaš zimski jedilnik.

Sestavine
Priprava
-
čebula 200.0 g
-
maslo 100.0 g
-
timijan
-
rdeče vino 200.0 ml
-
teriyaki omaka 25.0 ml
-
kranjska klobasa 5.0 kom
-
belo zelje 500.0 g
Priprava
-
Priprava
- Čebulo prepražimo na maslu, da postane zlatorumena, dodamo timijan, rdeče vino in zmanjšamo temperaturo.
- Dodamo Knorr Tekočo kokošjo osnovo in vodo ter kuhamo 30 minut. Precedimo.
- Za zgostitev ob stalnem mešanju dodamo Knorr Temno prežganje in čez čas nekaj kapljic Teriyaki omake. Damo na stran.
- Kranjsko klobaso narežemo na kolobarje, spečemo in zalivamo s pripravljeno omako.
- V ponvi, v kateri smo spekli klobaso, podušimo narezano zelje. Zalivamo z vodo, da se zelje lepo zmehča.
-
Serviranje
- Na juho položimo zelje in rezine kranjske klobase.