Kuskus z dimljenim tofujem in piščancem z žafranom
Kuskus v kombinaciji s piščancem z zelišči, obogaten s solato in dimljenim tofujem, lahko postane ena najbolj priljubljenih jedi na vašem meniju.

Sestavine
Kuskus
-
kuskus 650.0 g
-
voda 1.0 l
-
oljčno olje 100.0 g
Piščanec
-
piščančja prsa 500.0 g
-
rožmarin
-
žafran
-
oljčno olje 20.0 g
Serviranje
-
tofu 500.0 g
-
solata ledenka
Priprava
-
Kuskus
- Kus kus prelijemo s slano vročo vodo, pokrijem in pustimo stati 30 minut oziroma po navodilu na embalaži.
-
Piščanec
- Piščančja prsa narežemo na trakove.
- V ponvi prepražimo olje z rožmarinom.
- Dodamo piščanca in nekaj minut pražimo.
- Začinimo s kokošjo osnovo, dodamo žafran in kuhamo.
-
Serviranje
- Tofu dimimo v pečici pri 250°C 8 minut.
- Kuskus postrežemo v globoki posodi s piščancem in na kocke narezanim tofujem ter okrasimo s srčki zelene solate.