Menu

Sestavine

+

Priprava


Lazanjo lahko nadevate tudi z listi špinače ali kalčki po okusu in jih s tem dodate spomladansko noto.

...

Priprava

  1. Priprava

    • Pečico segrejemo na 175°C.
    • V večjo ponvi na oljčnem olju prepražimo NoMince in shranimo na toplem.
    • V ponev kanemo še malo oljčnega olja in na njem prepražimo sesekljano čebulo, drobno narezano rdečo papriko, na kocke narezan korenček in drobno sesekljan česen ter pražimo, da čebula postekleni.
    • Dodamo narezan paradižnik in drobno sesekljan timijan ter zalijemo s paradižnikovo mezgo. Kuhljamo 8-10 minut.
    • V ponev vrnemo prepražen NoMince in začinimo po okusu.
    • V pekač najprej damo malo omake.
    • Na omako položimo testenine za lazanjo in ponavljamo, dokler ne zmanjka testenin, s katerimi zaključimo.
    • Prelijemo z bešamel omako in posujemo z naribanim sirom.
    • Pečemo v pečici 55-60 minut.
    • Posujemo z malo sesekljanega peteršilja.