Lazanja
Lazanjo lahko nadevate tudi z listi špinače ali kalčki po okusu in jih s tem dodate spomladansko noto.

Sestavine
Priprava
-
oljčno olje 50.0 g
-
čebula 300.0 g
-
rdeča paprika 2.0 kom
-
korenje 250.0 g
-
česen 7.0 strokov
-
paradižnik 1000.0 g
-
paradižnikova mezga 1750.0 ml
-
testenine za lazanjo 30.0 kom
-
timijan 2.0 žličk
-
bešamel omaka 250.0 ml
-
sir 500.0 g
-
peteršilj
Priprava
-
Priprava
- Pečico segrejemo na 175°C.
- V večjo ponvi na oljčnem olju prepražimo NoMince in shranimo na toplem.
- V ponev kanemo še malo oljčnega olja in na njem prepražimo sesekljano čebulo, drobno narezano rdečo papriko, na kocke narezan korenček in drobno sesekljan česen ter pražimo, da čebula postekleni.
- Dodamo narezan paradižnik in drobno sesekljan timijan ter zalijemo s paradižnikovo mezgo. Kuhljamo 8-10 minut.
- V ponev vrnemo prepražen NoMince in začinimo po okusu.
- V pekač najprej damo malo omake.
- Na omako položimo testenine za lazanjo in ponavljamo, dokler ne zmanjka testenin, s katerimi zaključimo.
- Prelijemo z bešamel omako in posujemo z naribanim sirom.
- Pečemo v pečici 55-60 minut.
- Posujemo z malo sesekljanega peteršilja.