Lečina enolončnica z zelenjavo in piščancem
Ponujamo vam idejo za malo drugačno enolončnico. Popolna jed za zimski jedilnik.

Sestavine
Priprava
-
mleta paprika
-
čebula 150.0 g
-
česen 20.0 g
-
lovorov list
-
bučka 100.0 g
-
rumena buča 120.0 g
-
rjava leča 800.0 g
-
limona 1.0 kom
-
piščančja stegna 8.0 kom
Priprava
-
Priprava
- Lečo damo kuhat v hladno vodo, v katero smo dodali čebulo, česen, sol in lovorjev list.
- Kuhano lečo damo na stran.
- Piščančja stegna 2 uri mariniramo v Knorr Professional tekoči kokošji osnovi in soku polovice limone.
- Piščančja stegna nato spečemo v pečici pri 180 stopinjah. Po potrebi zalijemo z vodo, da se ne izsuši.
- Pečeno ohladimo, narežemo in damo na stran.
- Česen narežemo, dodamo papriko v prahu in sok, ki je ostal pri pečenju piščanca.
- Vmešamo v lečo in počasi zavremo.
- Na koncu dodamo narezanega piščanca.